Dolar 32,5994
Euro 34,8008
Altın 2.504,12
BİST 9.483,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

SAĞLIK MÜDÜRÜ BEDİR: İYİ DEĞİL, ÇOK İYİYİZ

SAĞLIK MÜDÜRÜ BEDİR: İYİ DEĞİL, ÇOK İYİYİZ
21 Nisan 2020 07:08

ERZURUM Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir, insanın içini açan, yüzünü güldüren değerlendirmeler yaptı, korona mücadelesinde gelinen son durumu erzurumdanhaberler’e açıkladı: “Hastanelerimizde hali hazırda 77 hasta tedavi görüyor. Bugüne kadar tedavi gören hastalarımızdan 109’u da iyileşerek taburcu edildiler.” Erzurum açısından durumu “iyi değil, çok iyiyiz” diye de tanımlayan Dr. Bedir, vatandaşların alınan karar ve yasaklara uymalarının sıkıntılı süreci kısaltacağını belirtti, “Bize bir şey olmaz diyerek dikkatsizce hareket etmek, hiç de hoş olmayan sonuçlar doğuruyor” diye konuştu.

Korona mücadelesi ile ilgili olarak Genel Yönetmenimiz Öztürk Akkök’e değerlendirmeler yapan Sağlık İl Müdürü Dr. Gürsel Bedir, işlerin düzgün ve aksaksız şekilde yol aldığını, iyiye gittiğini belirtti, vatandaşın rehavete kapılmadan, alınan tüm kurallara uyması ve yasaklara riayet etmesi gerektiğini özellikle vurguladı. Erzurum’da gerek Sağlık Bakanlığı hastanelerinde, gerekse Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde Covid-19 vakalarına karşı ciddi önlemlerin alındığını, hasta tedavilerinin büyük bir titizlik ve özveriyle yapıldığını bildiren Dr. Bedir, şunları söyledi:

150 GÖREVLİ KENDİLERİNİ TECRİT ETTİ

“- Önce şunu söylemeliyim ki, Erzurum olarak iyinin de ötesinde, çok iyiyiz. Korona illetine karşı şehir genelinde teyakkuz durumu var. Polisi, jandarması, zabıtası ve diğer kamu görevlileri, azami dikkat göstererek işlerini yürütüyor. Korona mücadelesinde görevli sağlık personelinin fedakarlıklarını ise anlatmaya kelimeler yetmez. Hali hazırda 50’si hekim olmak üzere 150 korona savaşçısı, kendilerini neredeyse bir aydan beri hayattan soyutlamış durumdalar. Kendilerine ayrılan özel konaklama yerlerinde kalan, evlerine gitmeyen, çocuklarını, ailelerini özleyen, görüşmelerini de sadece telefonla gerçekleştiren o insanlara ne kadar teşekkür edilse azdır.”

KURALLARA UYMAK ÇOK ÖNEMLİ

Alınan sokağa çıkma yasağına ve alınan diğer önlemlere yine aynı titizlikle uyulmasının, bu illet ile mücadelede çok önemli olduğuna işaret eden Sağlık İl Müdürü Bedir, “Salgının önüne geçmek, bu başlayıp ortadan kaldırmak, aslında bizim elimizde olan birşey. Sokağa çıkmamak, biri birimizle teması kesmek, aradaki sosyal mesafeyi korumak ve temizliğe dikkat etmek çok önemli. ‘Bana birşey olmaz’ diyen ve vurdumduymaz hareket edenler işin cılkını çıkartıyor. Oysa dikkatli hareket etmek, kurallara uymak, normal sürece dönüşü çabuklaştıracak” diye konuştu.

HİÇBİR EKSİĞİMİZ YOK

Erzurum’da korona mücadelesinde kullanılacak ilaç ve diğer malzemeler konusunda bir eksik olmadığını, aldıkları önlemler sayesinde önemli mesafeler katettiklerini de kaydeden Dr. Bedir, şöyle devam etti:

“- Hastanelerimizde tedavi altına alınan, değerleri pozitif çıkmış hastaların tedavilerinde kullanılan ilaç ve serumlar belli. Bunlardan elimizde bol miktarda var. İlaç ve diğer ürünler Ankara’dan dağıtılıyor. İl müdürlüklerine yapılan çağrı ile herkes Ankara’ya akın ediyor, erken giden, elini çabuk tutan malzemelerden alıyordu. Biz gidene depolar boşalmış oluyordu. Baktık bu iş böyle olmayacak, üç arkadaşımızı Ankara’da ikamete tabi tuttuk. Kendilerine bir de araç tahsis ettik. Malzeme ve ilaç dağıtılacağı zaman arkadaşlarımız oradan hemen depoya geçip, gerekeni yerine getiriyor. Artık Erzurum olarak doyuma ulaşmış durumdayız, öyle ki, çevre illerden gelen yardım taleplerine de cevap verir haldeyiz.”

HERKES İFTARINI EVİNDE YAPSIN

Ramazan ayının çok önemli olduğunu, yaşanan sıkıntı nedeniyle tüm alışkanlık ve geleneklerin hiç olmazsa bu yıllığına bir kenara bırakılmasını “şiddetle” öneren Müdür Bedir, “Kalabalık iftar sofralarında, yan yana gelerek, bitişik oturarak orucunu açmaya alışkın bir milletiz. Bunun bereketinin ve bol sevabının olduğunu biliyoruz. Ama bu yıl farklı. İftarımızı evlerimizde, kimseyi davet etmeden kendi kendimize yapalım. Herkes teravih kılacaksa, namazını evinde kılsın. İftar sonrasında dışarıya akın edip, park ve bahçelerde oturmayalım. Çaylar evlerde yudumlansın. Korona belasını alt etmek üzereyiz. Bu süreci, keyfi davranışlarla sekteye uğratmayalım, süreci baltalayıp, kendi kendimizi sıkıntıya sokmayalım” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.