Dolar 32,3296
Euro 35,0509
Altın 2.281,73
BİST 8.994,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 16°C

SANKİ 1 HAZİRAN BEKLENİLİYORMUŞ!

SANKİ 1 HAZİRAN BEKLENİLİYORMUŞ!
1 Haziran 2020 12:52 | Son Güncellenme: 1 Haziran 2020 12:54

DÜNYAYI sarsan virüs salgını nedeniyle alınan önlemlerin gevşetilmesi ve hayatın giderek normale dönmesiyle birlikte yaşanan hareketlilik, kendini en çok hastanelerde gösterdi.

Salgın öncesinde “en az” 100 minibüsün çevre il ve ilçelerden hasta ve yakınını taşıdığı Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi, bugünden (1 Haziran) itibaren eski görünümüne geri döndü.

  

PARK YERİ ANA BABA GÜNÜNE DÖNDÜ

Seyahat kısıtlamasının kalkması ile birlikte sabahın erkan saatlerinden itibaren Ağrı’dan, Kars’tan, Iğdır’dan, Bingöl’den, Bayburt’tan, Erzincan’dan kalkan ve Erzurum’un yolunu tutan binlerce insan, Araştırma ve Şehir Hastaneleri’ni bir anda ana-baba yerine çevirdi.

Oto parkların araç yoğunluğunu kaldıramadığı, otomobillerin yol kenarlarına park etmek zorunda kaldığı Araştırma Hastanesi’nde insanların tamamına yakınının maske taktığı, ancak sosyal mesafe kuralarını hiçe saydığı gözlendi.

PERSONELİN SÖZLERİ HER ŞEYİN ÖZETİ

Hastane çalışanlarını şok eden ve şaşkına uğratan yoğunlukla ilgili olarak arkadaşına yakınan bir görevlinin, “Dün bizim poliklinikte topu topu 8 kişi vardı, bugün 48 kişi gelmiş” sözleri, yarınlarda yoğunluğun çok daha artacağının sinyali gibi geldi.

ŞEHİR HASTANESİ’NDE DE DURUM AYNI

Bölgenin “en büyük” devlet hastanesi ünvanı ile hizmet vermeye başlayan Şehir Hastanesi de yoğunluktan payına düşeni aldı.

Normal hizmet verilmeye başlanıldığında günde 15 ila 20 bin arasında insanın giriş-çıkış yapacağının öngörüldüğü Erzurum Şehir Hastanesi’nde, en büyük sorunun garaj kısmında yaşanacağı belirtiliyor.

Toplamda 3 bin 500 araç kapasiteli olduğu söylenilen garajın yükü kaldıramayacağı endişesi, yetkilileri korkutuyor. Yoğun araç trafiğinin keşmekeşlik yaşatacağı garajda, araç sahiplerin gösterdiği keyfiyet ve kuralların ihlali, sorunları da beraberinde getiriyor.

KEYFİYET ÇILDIRTIYOR

İki araçlık yere bir aracın parki, park edilmemesi gereken yerlere araçların bırakılmasının yaşattığı sorunlar, garaj görevlilerine şimdiden “illallah” dedirtti.

DÜZENLEME ŞART

Şehir Hastanesi’nde çevre düzenlemesinin ivedilik yapılıp, eksiklerin bir an önce giderilmesinin, sorunlarının asgariye indirilmesine yardım edebileceğini belirten vatandaşlar, hastane bahçesindeki “labirent”i andıran yollarda düzenleme yapılmasının şart olduğunu söylediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.