Dolar 32,5561
Euro 34,8485
Altın 2.427,01
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C

SARAY ÇÜRÜMEYE BAŞLADI!

SARAY ÇÜRÜMEYE BAŞLADI!
14 Haziran 2020 12:11

PALANDÖKEN İlçesi’nin önceki Belediye Başkanı Orhan Bulutlar tarafından yaptırılan, ancak bir türlü kullanılamayan, yapıldığı tarihte 30 trilyon liraya malolduğu söylenilen nikah sarayı, çürümeye başladı. Görüntüsü ile Hint mimarisini andıran görkemli yapının, kapalı tutulduğu her günün hem bina, hem de ekonomi açısından ciddi zararlar doğurduğu ifade ediliyor.

SULTAN ABDÜLHAMİD’İN ANISINA…

Temeli 2017 yılında atılan ve Sultan Abdülhamid’in ölümünün 100’ncü yılı anısına yaptırıldığı söylenilen “30 trilyonluk akıllı nikah sarayı” ortada kaldı. İnşaatı tamamlanan, ancak kullanıma açılmayan/açılamayan nikah sarayının akıbeti gizemini koruyor.

Palandöken Belediyesi’nde seçimler sonrası gerçekleşen yönetim değişikliği sonrasında işbaşına gelen Muhammet Sunar’ın elden çıkartma kararı aldığı nikah sarayı için geçtiğimiz aylarda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşmeler yapılmış, binanın tiyatro salonu ağırlıklı olarak, farklı sanatsal faaliyetlere yönelik olarak kullanılması düşüncesi ortaya atılmıştı.

BELEDİYE AÇISINDAN ÖZGÜRLÜK FIRSATI

Devraldıkları borçlar nedeniyle istedikleri hizmetleri ve yatırımları yapamayan yeni yönetim açısından “ekonomik özgürlüğü elde etme fırsatı” olarak görülen nikah sarayı görüşmelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı “ipe un sermeye” başlayınca, hevesler kursaklarda kaldı.

BİNALAR, İNSANLARLA NEFES ALIR

Yapımı tamamlanan ve halka hizmet vermeyi bekleyen binanın kapalı tutulmasının kent ekonomisi açısından “önemli bir kayıp” olduğunu belirten uzmanlar, “Binalar insanlarla birlikte nefes alır diye bir söz var. Binayı yapar, ama insanların kullanımına açmazsanız, o bina olduğu yerde yıpranmaya ve çürümeye başlar. Bu koca bina da olduğu yerde çürümeye başladı gibi. Basından takip ettiğimiz kadarıyla bu binaya Kültür ve Turizm Bakanlığı talip olmuştu. Erzurum’un yangında zarar gören ve kullanılamaz hale gelen bir tiyatro salonu vardı. O salon kullanılamadığından, sanatsal faaliyetler derme çatma yerlerde yapılıyor. Bu bina, mimarisi itibarıyla da sanatsal her türlü faaliyete uygun gözüküyor. Tabi içinde bulunan çok sayıda işyerleri yine belli amaçlar doğrultusunda kullanılabilir. Doğrusu binanın akıbeti ne olacak, biz de fazlasıyla merak ediyoruz” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.