Dolar 32,3205
Euro 35,0717
Altın 2.280,74
BİST 9.029,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 16°C

SEKMEN: İBNİ SİNA DER Kİ, COĞRAFYA KADERDİR!

SEKMEN: İBNİ SİNA DER Kİ, COĞRAFYA KADERDİR!
9 Kasım 2019 16:59

ERZURUM Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Diplomasi Akademisi’nin 2019-2020 eğitim-öğretim yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, akademinin amaçlarını sıraladı, dünyayı bütün unsurlarıyla okuyabilecek ve sonrasında ülkesini temsil edebilecek seviyede gençler yetiştirmek niyetinde olduklarını söyledi.

Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Sekmen, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdülhalik Karabulut’un yanısıra, bazı bürokratların da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Mehmet Sekmen, “Misyonu ve vizyonu olan bir şehri inşa etmenin sacayaklarından biri imar, biri kültür ve sanat biri de eğitimdir” hatırlatması yaptı. Başkan Sekmen, sözlerine şöyle devam etti:

“İbn-i Haldun; coğrafya kaderdir demiş. Sevgili gençler bu coğrafyadaki insanların kaderi eğitimli ve cesur olmaktır. Jeopolitik önemine binaen ülkemiz dünyanın merkezinde, kültürel ve politik unsurların kavşak noktasındadır. Bu sebeple biz kıtalara hitap edecek bir bilgi ve dil geliştirmek zorundayız. Diplomasi Akademisi’nin amacı, dünyayı bütün unsurlarıyla okuyabilecek ve sonrasında ülkesini temsil edebilecek seviyede gençler yetiştirmektir. Çünkü yaşadığımız çağ itibariyle dünyayı okuyamayan milletler yok olmaktadırlar ya da yok olmaya mahkûmdurlar. Biz tarihimizin bize verdiği misyonla hareket etmek zorundayız. Sevgili gençler, dünyada birçok iş diplomasiden geçiyor. Diplomasi ise gücünü milletlerin kültüründen neşet etmiş güçten alıyor. Biz de kendi kültürümüzün gücünden istifade ederek dünyaya açılmak zorundayız. Eğer biz dünyaya açılmazsak başkaları bugüne kadar açıldıkları gibi yayılmaya da devam edeceklerdir ve hatta bize kadar geleceklerdir. Bugün ülkemizin yaşadığı en büyük sorunlardan biri bu kültür emperyalizmine maruz kalmak ve yerinde saymak durumudur. Bunu tersine çevirmenin yolu da eğitimden geçiyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.