Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 21°C

SEKMEN: PALANDÖKEN TÜRKİYE’NİN MARKA KAYAK MERKEZİDİR

SEKMEN: PALANDÖKEN TÜRKİYE’NİN MARKA KAYAK MERKEZİDİR
2 Aralık 2017 19:31 | Son Güncellenme: 2 Aralık 2017 19:34

GEÇTİĞİMİZ hafta Hürriyet Gazetesi’nin Kayak İlavesi’nde, dünya markası Palandöken’in adının, uyduruk “Ejder 3200” diye bir isimle değiştirildiğini yansıtan haberin erzurumdanhaberler.com’da duyurulmasından sonra yaşanan infial ve halkın gösterdiği tepki, etkisini gösterdi.

Bugün Palandöken Snowdora Otel’de, “Snowboard World Cup” ile ilgili olarak düzenlenen, toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve diğer katılımcıların ağzından “Ejder 3200” diye bir ismin çıkmaması, dikkatlerden kaçmadı.

Aralarında Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar’ın da bulunduğu katılımcılar, önümüzdeki Ocak ayının sonlarına doğru Palandöken’de düzenlenecek olan Snowboard World Cup ile ilgili olarak bilgilendirme toplantısı düzenlediler.

Palandöken isminin çok küçük puntolu harflerle ve de “mecburen” yeraldığı,  Ejder 3200 isminin ise çok belirgin şekilde ve birkaç yerde birden yansıtıldığı reklam panosunun önünde düzenlenen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri’nin Büyükşehir’e devri sonrasında markalaşma ve tesisleşme yolunda önemli adımlar attıklarını söyledi. Sekmen, daha sonra şunları kaydetti:

KAYAK SEZONUNU BAŞLATTIK

“Erzurum’un geleceği, kültür ve turizm alanındaki prestiji ve tanınırlığı kuşkusuz kayak merkezleri, kayak ve buz sporlarına bağlıdır. Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri gibi altın değerinde nimetlere sahip olan şehrimiz, 2018’de yine dev organizasyonlara evsahipliği yapacak. Snowboard Dünya Kupası, 19, 20 ve 21 Ocak’ta Erzurum’da yapılacak. Yine Alp disiplini yarışları sonrası bir rekor denemesine 2018’de tanık olacağız. Kayakta Dünya Hız Rekor Denemesi Test Yarışı, mart ayında Palandöken’de yapılacak. Yine kıtalararası kayakla atlama yarışlarında dev bir organizasyona daha ev sahipliği yapacağız. Bugün itibariyle Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi’nde kayak sezonunu başlatmış bulunmaktayız.

KAYAKSEVERLERE SÜRPRİZLERİMİZ VAR

Palandöken ve Konaklı’da bildiğiniz gibi önemli projeleri hayata geçirdik. Bu sene Palandöken Kayak Merkezi’ne 15 kilometre uzunluğunda 5 yeni pist daha ekledik. Böylelikle toplam 22 piste ulaştık. Bu yıl kayak severlere yeni bir sürprizimiz var. Türkiye’nin en büyük 6 kilometre uzunluğundaki gece kayağı pistini Palandöken Kayak Merkezi’nde oluşturduk. Yine vatandaşlarımıza daha nezih imkânlar oluşturmaya devam ediyoruz. Bu sezon her biri 92 metrekare olan bungalov evler, fanus ve kapsül kafeleri vatandaşlarımızın beğenisine sunduk.”

GÖZLER PANODA PALANDÖKEN’İ ARADI

Başkan Sekmen’in, “Palandöken Türkiye’nin kayak merkezi”dir sözlerini sarfettiği sırada, toplantıyı izleyen gazeteciler, reklam panosunda Palandöken ismini görmeye çalıştılar.

Erzurum Valiliği’nden Büyükşehir Belediyesi’ne, Türkiye Kayak Federasyonu’ndan Ejder 3200 uyduruk ismine varıncaya kadar tüm kurum logolarının yeraldığı panoda, “Palandöken” isminin son derece küçük puntolarla ve de “mecburen” kullanıldığını görenler, “Bu ne lahana turşusu, bu ne perhiz” demekten kendilerini alamadılar.

Toplantıya katılan Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar da, Palandöken Kayak Merkezi’nin Başkan Mehmet Sekmen’in projeleriyle muhteşem bir görünüme kavuştuğunu bildirdi.

OLİMPİYATI ALMAK ZOR İŞ

Konuşmasında, Erzurum’un dağ tarihini ikiye bölerek, “Mehmet Sekmen’den önce ve sonra” diye değerlendirdiğini belirten Yarar, “Yıllardır bu şehre gelip gidiyorum. Yüce Allah öyle bir beyaz maden vermiş ki, Erzurum’a yağıyor yağıyor şükürler olsun bitmiyor. Onun için bu beyaz altını Erzurum’a dünyaya kazandırmak çok büyük bir kazançtır. Bu beyaz altını tekrardan Erzurum’a kazandırdığı için sayın Sekmen’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Erol Yarar, Erzurum’a bir kış olimpiyatı yakışacağını, ancak bu işin çok da kolaylıkla alınabilecek bir iş olmadığını sözlerine ekledi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.