Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

SEVİMLİ: ELBET ADAY OLACAĞIM!

SEVİMLİ: ELBET ADAY OLACAĞIM!
27 Haziran 2020 16:29

ATATÜRK Üniversitesi Rektör Adaylığı için ismi geçen, ancak sosyal medya hesabından yaptığı “henüz müracaat etmedim” açıklamasıyla kafaları karıştıran Prof. Dr. Serdar Sevimli, erzurumdanhaberler’e konuştu, “O açıklama, benim dışımda, hiç haberim olmadan yapılan haber, yorum ve değerlendirmelerin önünü kesmek içindi. Bunda da başarılı olduk. Açıklamam, aday olmayacağım anlamına gelmiyordu, bugün-yarın adaylık başvurumu yapacağım” diye konuştu.

Rektörlük için, belirlenen şartları üzerinde taşıyan her bilim insanının aday olabileceğini belirten, “yola çıkacak her biri diğerinden değerli arkadaşlarıma şimdiden şans ve başarı diliyorum” diyen Prof. Dr. Serdar Sevimli, “Eğer kısmetimizde varsa, Allah nasip etmişse göreve getiriliriz. Bu konuda çok iştiyaklı olduğum söylenemez. Görev verilirse yaparız, olmazsa çok sevdiğim hekimliğimizi yapmaya, kalplere dokunmaya devam ederiz” dedi.

BAŞVURUMU YAPACAĞIM

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı, kafaları karıştıran açıklamaya dikkati çeken Prof. Dr. Sevimli, “Çeşitli haber sitelerinde ve sosyal medyada gözüme çarpan, bilgim dahilinde olmadan, iyiniyetle yapıldığından şüphe duymadığım, ancak okuduğumda şaşkına döndüğüm, bana zarar vermeye başlayan haberlerin önünü kesmek amacıyla öyle bir açıklama yapmak zorunda kaldım. Açıklamam istem dışı haberlerin önünü kesti. Tabi bu açıklama, kafalarda ‘Yoksa Serdar Hoca aday olmayacak mı?’ şeklinde soru işaretlerinin oluşmasına neren oldu. Geçen seçimlerde yola çıkmış, ikinci en çok oyu almış bir akademisyen olarak elbet aday olacak, şansımı bir kez daha deneyeceğim” şeklinde konuştu, daha sonra sözlerine şöyle devam etti:

DOĞAL ADAY OLARAK GÖRÜLÜYORUM

“- Geçtiğimiz günlerde Ankara’ya bir aile dostumun nikah şahitliğini yapmaya gitmiştim. Bu seyahatim çeşitli çevrelerde ‘Hoca Ankara’ya destek aramaya gitti’ şeklinde yorumlanmış. Elbet Ankara’da bulunduğum süre içinde havayı koklamaya çalıştım. Ancak bir hareketlilik sezemediğim için fazla bir teşebbüste bulunmadım. Adaylık için başvurumu yapacak, kimseyi kırmadan, incitmeden, usulü dairesinde çalışmalarımı yürüteceğim. Geçen rektörlük seçimlerinde aday olmuş, ismi öne çıkmış, yerel seçimlerde de bu defa siyaset arenasında boy göstermiş bir bilim insanı olarak çoğu insanın gözünde ‘doğal aday’ olarak görülüyorum. Öyle bir durum olmasaydı, bu seçimde belki adaylık başvurumu yapmayabilirdim. İnsanları hayal kırıklığına uğratmak istemem. Adaylığımızı yapacağız. Olmazsa hekimliğimize kaldığımız yerden, belki daha bir iştiyakla devam edeceğiz. Bir hekim olarak insanlara yardı etmeyi, kalplere dokunmayı, gönülleri okşamayı seviyor, çalışmaktan yılmıyor, yorulmuyorum. Bu da beni çok mutlu ediyor.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.