Dolar 32,3119
Euro 35,0621
Altın 2.278,19
BİST 8.994,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 16°C

SİCİL AFFI HERKESİ SEVİNDİRİR!

SİCİL AFFI HERKESİ SEVİNDİRİR!
16 Aralık 2016 14:30

ERZURUM Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı “Ekonomik Önlem Paketi’nde yer alan ve KOBİ’lere cansuyu verecek olan 3 yıl vadeli 50 Bin TL kredi ile hükümetin sicil affı üzerindeki çalışmalarını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Başkan Yücelik, TOBB, Kredi Garanti Fonu, Ziraat Bankası ve Denizbank’ın ortak girişimiyle KOBİ’lere verilecek olan ‘Nefes Kredisi’nin ardından, KOSGEB tarafından işletmelere verilecek bu kredinin de, ekonomik anlamda zor günler geçiren KOBİ’lere rahat bir nefes aldıracağını vurguladı. KOSGEB’e üye olan küçük işletmelerin 12 ay içerisindeki kredi ihtiyaçlarını karşılamak üzere 50 bin lira verileceğini ifade eden Başkanı Yücelik, “Yaklaşık 15 bin KOBİ’nin bundan faydalanması bekleniyor. Bu kredinin faizi KOSGEB tarafından karşılanacak. Yani KOBİ’lerimiz 3 yıl vadeyle faizsiz kredi kullanmış olacak. İlk yılı ödemesiz sonraki iki yılda 3 ayda bir ödeme yapılacak. Bu kredi fırsatından ilimizdeki bütün KOBİ’lerin faydalanmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

“SİCİL AFFI ÇOK ÖNEMLİ”

Hükümetin bu kredi için yaklaşık 750 milyon lira kaynak ayırdığını ifade eden Başkan Yücelik, hükümetin, ‘Nefes Kredisi’ ile KOSGEB tarafından verilecek bu kredilerden yararlanamayacak olan; kredi notu düşük, banka karnesi kötü KOBİ’lerin ve esnafın durumuyla ilgili de sicil affı üzerinde çalıştığını dile getirdi. Başkan Yücelik konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Banka ile münasebetleri iyi olan işletmeler zaten kredi alma konusunda pek sıkıntı yaşamıyordu. Asıl önemli olan; her hangi bir şekilde, istemeden çekini, senedini, kredisini ödeyemeyen ve bu sebeple bankadaki sicilleri bozulan firmaların durumu… Bunlar için sicil affı çok önemli. Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi’nin bu yöndeki çalışmaları tamamlayıp Başbakanlık’a gönderdiklerini ve sicil affıyla ilgili yasanın 2017 yılı başlarında çıkarılacak torba yasanın içinde yer alacağını ifade etmesi, bu durumda olan işletmelerimiz adına bizleri sevindirdi. Ekonominin can damarı olan KOBİ’lere verilen bu destekler inşallah boşa çıkmayacak, hem ülkemiz hem de iş dünyamız inşallah bu çabaların karşılığını alacaktır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.