Dolar 32,5103
Euro 34,7183
Altın 2.494,01
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 22°C

SİGARA İÇTİ, PARA CEZASI YERİNE ÖLDÜRESİYE DÖVÜLDÜ

SİGARA İÇTİ, PARA CEZASI YERİNE ÖLDÜRESİYE DÖVÜLDÜ
18 Nisan 2017 18:54 | Son Güncellenme: 18 Nisan 2017 19:00
KAPALI mekanda sigara içtiği gerekçesiyle, işyeri sahipleri tarafından çağrılan polisler tarafından öldüresiye dövülen 43 yaşındaki Sinan Erhan’ın başına gelenler, güvenlik kameraları tarafından da saniye saniye görüntülendi.
Gören, duyan herkese “böyle bir şey olamaz ve bir insan böyle öldüresiye dövülemez” dedirten olay, geçtiğimiz salı günü, Yakutiye İlçesi’ndeki bir kafe önünde meydana geldi.
İddiaya göre, nargile içilen kafeye giden Sinan Erhan, içeride sigara içmek istedi. Ancak, kafe görevlileri, sigara içmenin yasak olduğunu belirterek, Sinan Erhan’ı uyardı.
Uyarılara aldırış etmeyen Sinan Erhan, sigara içme konusunda ısrarcı davranınca, durumdan polis haberdar edildi.
ÖNCE BİBER GAZI SIKTILAR
Sözkonusu kafeye gelen polis, “para cezası” uygulayacak yerde, direnç gösteren Sinan Erhan’ı, biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdi.
Daha sonra tekme tokat Sinan Erhan’ı dövmeye başlayan polislerin, orantısız güç kullanarak gerçekleştirdiği olay, saniye saniye güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.
Aldığı darbelerle yere düştüğü görülen ve yerde de tekmelenen, aldığı darbelerden dolayı da kan revan içinde kalan Sinan Erhan, o halde karakola götürüldü ve ifadesi alındıktan sonra, serbest bırakıldı.
Ağabeyini karakoldan aldıktan sonra, acilen hastaneye kaldırdığını belirten İlhan Erhan, dayakçı polislerden şikayetçi oldu. Ağabeyi Sinan’ın, 17 yıl önce Siirt’te vatani görevini yaptığı sırada, yaşanan terör saldırısından dolayı psikolojik rahatsızlık geçirdiğini hatırlatan İlhan Erhan, konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:
PSİKİYATRİ SERVİSİNE YATIRILDI
“- Asteğmen olarak Siirt’te vatanı görevini yaptığı günlerde, operasyona giderken, ağabeyimin yanındaki askeri, mayına basıyor ve şehit düşüyor. Bu olaydan sonra ağabeyim psikolojik rahatsızlık geçirdi ve tedavi oldu. Gençlik Hizmeteri ve Spor İl Müdürlüğü’nde 8 yıldan beri voleybol antrenörü olarak çalışıyordu. 11 Nisan günü müzik dinlemek ve çay içmek için bir nargileciye gidiyor. Sigara içerken garsonlar tarafından uyarılıyor, sonra polis çağrılıyor. Nargileciye gelen polisler, ağabeyime para cezası uygulayacak yerde, ‘kalk bizimle geleceksin’ diyor ve çirkin ifadeler kullanıyorlar. Bunun üzerine ağabeyim de ‘üstünüzdeki üniforma ve Türk Bayrağına saygı gösteriyorum. Benimle bu şekilde konuşmayın’ diye karşılık verince, yüzüne biber gazı sıkılıyor ve ellerine kelepçe vuruluyor.
TEKME, TOKAT DÖVÜYORLAR
Sonra polisler ağabeyimi tekme tokat feci şekilde dövüyorlar. Olayı yansıtan fotoğraf ve görüntüler mevcut. Gece yarısı abimi karakoldan alıp, hastaneye getirdim. Dayak nedeniyle hastalığı yeniden nüksetmiş ve ataklar yaşadığı için pskiyatri servisine yatırdılar. Abim bugüne kadar devletin hiçbir kurumuna zarar vermemiştir. Velev ki ağabeyim kusurlu ya kabahatli; devletin polis memurlarının savunmasız bir insanı bu hale getirmeleri normal midir?”
İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM
Polis dayağı yüzünden tedavi altında tutulan ve psikolojik atakları yeniden başlayan ağabeyinin, “burada tedavisi mümkün değil” denilerek Elazığ’a sevk edildiğini de hatırlatan İlhan Erhan, “Bu işin peşini kesinlikle bırakmayacağım. Söyleyecek çok şey var ama boğazımda düğümleniyor. Her yere şikayette bulundum. Abime böyle bir dayağı reva gören her kimse, cezasını çekecek. Hastane doktoru sol göz ve sağ elde darp vermiş. Ben hastaneye getirdiğimde vücudunun her yerinde darp izleri vardı” diye konuştu. erzhaber
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.