Dolar 32,5683
Euro 34,9289
Altın 2.425,54
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C

SINAV BİTTİ, GÜNEŞ HAVAYI, BAYRAM İÇİMİZİ ISITTI

SINAV BİTTİ, GÜNEŞ HAVAYI, BAYRAM İÇİMİZİ ISITTI
12 Mart 2017 18:59 | Son Güncellenme: 12 Mart 2017 19:00

ERZURUM‘un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü, yağan kar’ın, “eyvah kış geri döndü” endişesi yaşattığı ve de binlerce öğrencinin üniversite sınavlarına girdiği bir günde, sınavların bitmesi ve karlı havanın da yerini güneşe bıraktığı bir vakitte, huzur içinde kutlandı.

Havuzbaşı’ndaki törenler, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in, atatürk Anıtı’na çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte başladı. Törenlere, Erzurum Vali Vekili Dr. Ahmet Naci Helvacı, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova, Ak Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz ve MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın’ın yanısıra askeri ve mülki erkan katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, günün anlam ve önemini belirttiği konuşmasında, vatandaşların bayramını kutladı, “Kahramanlık ve cesaretiyle adını tüm dünyaya duyuran Aziz Erzurumlular, vatan müdafaasında destan yazdığımız 12 Mart kurtuluş günümüz, hepimize kutlu olsun” dedi. Erzurum’un büyük Türk Milleti’nin tarihi misyonunda ve alın yazısında her zaman Anadolu’nun kilidi ve anahtarı konumunu üstlenen kutsal bir şehir olduğuna işaret eden Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

ERZURUM, MİLLİ HER MESELEDE VARDIR

“- Dün olduğu gibi bugün de bu tarihi şehir; stratejik öneminden tarihi, dinî ve siyasî cazibesinden hiçbir şey kaybetmemiştir. Erzurum, Türk Milletinin eline geçtiği yıllardan günümüze kadar, ülkemizde görülen her önemli vatan meselesinde Türk milletinin yüz akı ve yürek güveni olmuştur.

Tarihimizin bize öğrettiği ilk hakikat; bu vatanı kurmanın kolay olmadığıdır. Üstünde bugün sere serpe gezdiğimiz bu topraklar, şehitlerimizin kanlarıyla vatanlaştırdığımız ülkemizin, Türk milletinin vatanı olabilmesi için, bin yıldan beri en seçme yiğitlerini, devlet adamlarını, komutanlarını, en sevdiği, üstüne titrediği zekâları, ilim, fikir ve gönül adamlarını buralarda eritmiş, buralarda akıtmıştır.

ERZURUMLU, VATANI İÇİN GÖZÜNÜ KIRPMADAN CANINI VERİR

Erzurum’da hiçbir hane ve aile yoktur ki Rus ve Ermeni savaşlarında şehit vermemiş olsun. İstiklal ve hürriyet bizler için, uğrunda ölünecek önemli ve vazgeçilmez kavramlardır. Erzurumlu vatanı için gözünü hiç kırpmadan seve seve canını feda eder. 12 Mart’ta Türk’ün sarsılmaz iradesi, vatan ve bayrak sevgisi, Dadaşın üstün cesaret ve kahramanlığı tarihe altın harflerle yazılmıştır. Bu yüzden Erzurum; İslam’ın kilidi, Anadolu’nun önsözü, ay yıldızlı bayrağımızın sancağı ve Türkiye’nin ana fikridir. Sözlerimi burada noktalarken, 99 yıl önce, özgürlük, bağımsızlık ve kurtuluş için şahadet şerbetini içen şehitlerimizi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Doğu’nun Muzaffer Kumandanı Kazım Karabekir Paşa’yı, şanlı Türk ordumuzun kahramanlarını, emniyet mensuplarımızı, 15 Temmuz Demokrasi Destanımızın kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

Konuşmaların ardından mehteran takımı ve halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Protokol üyeleri, Havuzbaşı’ndaki törenin ardından Karskapı Şehitliği’ne geçerek şehit mezarlarına karanfil bıraktılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.