Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

SULAK ALANLARIN DEĞERİNİ YENİ ANLIYORUZ!

SULAK ALANLARIN DEĞERİNİ YENİ ANLIYORUZ!
2 Şubat 2017 10:04

EN değerli tarım arazileri ve sulak alanlarının üniversite yapılması için “kurban” verildiği Erzurum’da, Devlet Su İşleri  (DSİ) 8. Bölge Müdürlüğü tarafından 2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü nedeniyle bir basın açıklaması yapıldı, sulak alanların “korunması”nın önemi üzerinde duruldu.
Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“- Ülkemizin bu amaçla taraf olduğu sulak alanların korunması için düzenlenmiş ilk uluslararası belgelerden biri olan Ramsar Sözleşmesi’nin imzaya açıldığı 2 Şubat tarihi, sulak alanların korunmasının önemine kamuoyunun dikkatini çekmek üzere 1997 yılından bu yana “Dünya Sulak Alanlar Günü” olarak kutlanmaktadır.

Bütün bu uygarlıkların temel ortak noktası, sulak alanlardan faydalanarak, tarımsal aktivitelerini gerçekleştirmek olmuştur. Aynı zamanda bu uygarlıkların çöküşünü hazırlayan etmenlerden biri de aşırı tarım ve aşırı sulama istekleridir.

SULAK ALANLAR MUTLAKA KORUNMALIDIR

Bu bakımdan, sulak alanları koruyarak, gelecek kuşaklara en sağlıklı şekilde ileterek bu önemli mirasa sahip çıkmak milli güvenliğimiz açısından en mühim sorumluluklarımızdan birisidir. Bunun son derece bilincinde olan Bakanlığımız da başta sulak alanların korunması ve planlanması, su kaynaklarının geliştirilmesi için çalışmalarını bütün gücü ile sürdürmektedir.

Ülkemizde gerek sağladıkları fiziki fonksiyonlar, gerek biyolojik fonksiyonlar gerekse kültürel – rekreasyonel fonksiyonlar göz önüne alındığında sulak alanlar çok önemli ekosistemlerdir. Yok olmaları sadece ekosistemin bozulması değil, ekonominin de bozulması anlamına gelir.

Sulak alanlar olmadan toprak olmaz, yaşam olmaz. Sürdürülebilir ve güvenli toplum, su gereksinimini bağımlı olduğu ekosistemlere ya da gelecek nesillerin olanaklarına zarar vermeden karşılayan toplumdur. Bu nedenle Sulak Alanlarımızın korunmasının hepimiz için güzel ve artan bir hayat kalitesi sağlayacağının altı çizildiği bu günde, toplumun her kesimi ile gelecek kuşaklara yaşanabilir bir Dünyanın bırakılması için el birliği içerisinde sulak alanlara gereken önemin ve titizliğin gösterilmesi ümidi ile 2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü’nüz kutlu olsun!”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.