Dolar 32,5696
Euro 34,9113
Altın 2.423,36
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C

SUNAR: EN İYİ HİZMET, RÜTİNİ YERİNE GETİREBİLMEKTTİR

SUNAR: EN İYİ HİZMET, RÜTİNİ YERİNE GETİREBİLMEKTTİR
11 Aralık 2019 17:04

PALANDÖKEN İlçe Belediye Başkanı Muhammet Sunar,  düzenlediği basın toplantısında bugüne kadar yaptıkları çalışmaları anlattı, “Neler yaptık, ne mesafe aldık. bunları konuşalım istiyorum” dedi ve ekledi: “Bir belediyenin en önemli hizmeti, rutini yerine getirmek, asli işini en iyi şekilde yapmak, yani yol yapmak, çöp toplamak, çevreyi korumak olmalıdır.”

Belediye toplantı salonunda basın mensupları ile bir araya gelen Muhammet Sunar, seçildiği günde bugüne geçen süreçte neler yaptıklarını, bundan sonra da neler yapmayı düşündüklerini anlattı. Palandöken İlçesi’nin sorumluluğu altında bulunan yollara 18 bin ton asfalt döktüklerini vurguladı, “toplamda 20 kilometre uzunluğunda bir yolu asfaltlamış olduk” diye konuştu. Yeni yol yapımı, kaldırım, refüj ve temizlik gibi hizmetlerin sosyal belediyeciliğin ana unsurlarından olduğuna dikkati çeken Başkan Sunar, sözlerini şöyle sürdürdü:

EN KALABALIK İKİNCİ İLÇEYİZ

“Geçen zaman içinde 20 bin metrekare bordür ve kaldırım taşı yaptık. Bozulan yolları onardık. Palandöken Belediyesi’nin 5’i merkezde olmak üzere 26 mahalle ve köyü bulunuyor. 170 bin nüfusuyla Erzurum’un en kalabalık ikinci ilçesiyiz. Bizden önce görev yapan yönetim, 21 köyün ihtiyaçlarının neredeyse tamamına yakınını gidermiş. Biz daha çok merkezde yer alan mahallelerimize ağırlık verdik. Yol bakım ve onarımı sırasında asfaltın üstüne asfalt dökmüş, çoğu evin zemin katlarını neredeyse bodrum kata çevirmişler. Biz yolları kazıdık, normal seviyesine getirdik, asfaltı öyle döktük. Köylerimizde arazi yollarına büyük önem verdik. Yine köyiçi yollara kilit taşları döşedik.”

SPOR YAPAN YAŞLI İNSANLARI GÖRMEK BENİ MUTLU EDİYOR

İlçe sınırları içinde bulunan 20 parka kamelya yaptıklarını, banklar monte ettiklerini, spor alanlarındaki aletlerin bakımını gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Sunar, “O parklardan geçerken, yaşlı insanlarımızı spor yaparken görüyor, bundan büyük keyif duyuyorum. Yeşil alan açısından çok zenginiz. 200 kadar oyun grubunu oynardık, eksiklerini giderdik. Parklara kauçuk alanlar yaptık. Çocuklarımızın güvenliği önemli. 3 bin 500 adet ağaç, 5 bin gül fidanı diktik. 300 aileye yakacak yardımı yaptık. 4 engelli vatandaşımıza garaj ve asansör yaptık, dua aldık. Yaptığımız hizmetlerin karşılığında vatandaştan teşekkür ve takdir görmek insanı mutlu ediyor” diye konuştu.

KENT ORMANI’NDA DÜZENLEME YAPACAĞIZ

Palandöken’deki Kent Ormanı için gelişim planı hazırladıklarını, o planı da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayına sundularına da işaret eden Muhammet Sunar, “Sunduğumuz projenin onaylanması halinde, o bölgede kızak alanları oluşturacak, kamelyalar yapacak, insanlarımızın rahat edebilecekleri alanlar yapacağız. bu konuda atatürk Üniversitesi ile işbirliği halindeyiz. Yine belediye olarak güneş enerjisi santralleri kuracak, biyoenerji üretecek yatırımları gerçekleştireceğiz. Belediye olarak araç parkımızı büyütmek niyetindeyiz. Belediye olarak kimseye muhtaç olmak istemiyoruz. Palandöken Belediyesi olarak kentsel dönüşüme hız verecek, Birinci ve İkinci Marketler’de özel projeler uygulayarak Palandöken ilçesi’ni çekim gücü olan bir ilçe haline getireceğiz” şeklinde yapacakları hizmetleri sıraladı. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.