Dolar 32,5728
Euro 34,9054
Altın 2.440,46
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 22°C
Cts 22°C

TANITIM FUKARASI BİR CENNET ŞEHİR; ERZURUM

TANITIM FUKARASI BİR CENNET ŞEHİR; ERZURUM
14 Haziran 2017 11:06

KUM ve deniz turizminin çeşitli nedenlerden dolayı giderek cazibesini kayebttiği, insanların daha çok gezi turizmine yöneldiği günümüzde, Erzurum, sahip olduğu güzellikler sayesinde akla geliyor. Ama kadim şehir Erzurum’un çoğu yerinin hiç bilinmemesi ve tanınmaması, en büyük sorun olarak karşımıza çıkıyor.

Erzurum’un öylesine “ilginç ve güzel” yerleri var ki, bu güzelliklerin çoğunun, “ben Erzurumluyum” diyen insanlar bile farkında değil.

Bir ucundan diğerine kuş uçuşu mesafesi 450 kilometreyi bulan Erzurum’un kimi yeri bağı, bahçesi, kimi yeri, gölü ve akarsuları, kimi yeri de dağı, bayırı ile nakış nakış işlenmiş. Tarihi eser açısından da küçümsenmeyecek potansiyele sahip Erzurum’un Narman-Oltu-Şenkaya üçgeni, inanılmaz bir arazi zenginliğine sahip.

Pasinler üzerinden Narman’a giden gezginler, son derece ilginç dağlar, vadiler ve kayalıklarla karşılaşıyorlar. Peri Bacaları Vadisi ile diğer ilçelere oranla daha bir öne çıkan Narman, gizemli bir ilçe olarak güzelliklerini ve zenginliklerini sır gibi saklıyor.

Narman’dan Oltu’ya giderken öne çıkan değişik renklere sahip dağlar ve tepeler adeta nefes kesiyor ve insana, “Olamaz böyle güzellik” dedirtiyor.

Narman’ın, Ünlükaya Köyü’ndeki kale surları, görenlere, “Burada böyle bir kale de mi varmış” dedirtiyor. Erzurumlu çoğu insanın hiç görmediği ve görmeden dünyasını değiştirdiği günümüzde, yerel yönetimlerin tanıtım konusunda isteksiz davranması ve umursamazlığı hemen herkesi hayretler içinde bırakıyor.

Çoğu il ve ilçenin, insana hiç de ilginç gelmeyen güzelliklerini ve potansiyellerini tanıtma adına olmadık yollara başvururken, Erzurum’un sahip olduğu paha biçilemez değerlerine sırt dönülmesi, üzüntüyle karşılanıyor.

erzurumdanhaberler.com olarak kimse tarafından çok da bilinmeyen dağlarımıza, kayalıklarımıza, köylerimize objektifimizi çevirdik.

Tanıtım fukarası bu yerleri, “İşte bizim memleketimiz” diyerek kamuoyunun beğenisine sunuyoruz. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.