Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

TARİHİ MEKANA PLASTİKTEN KAYDIRAK

TARİHİ MEKANA PLASTİKTEN KAYDIRAK
19 Ekim 2017 13:54

AZİZİYE Belediyesi’nin, kimsenin bulunmadığı bir alana yaptığı oyun parkına rahmet okutacak bir çalışmaya, çevre düzenleme ve kamulaştırma çalışmaları için trilyonlarca liranın harcandığı, tarihi özelliği açısından paha biçilemez bir değere sahip Erzurum Kalesi yanında rastlandı.

Sahip olduğu tarihi eserler açısından en kıymetli mekanlarından birisi olan Camii Kebir Mahallesi sırtlarında bulunan Erzurum Kalesi ve Saat Kulesi’nin çevresinde sürdürülen çalışmalar ağır aksak devam ederken, güvenlik ekiplerinin “girmek yasak” diyerek kuş uçurtmadığı alanın ortasına plastikten bir oyun parkının kurulduğunu görenler gözlerine inamadılar.

UYARI ALDIK VE OBJEKTİFİMİZİ O ALANA ÇEVİRDİK

Ne tarihi kule ve kale, ne de yeniden yapılan binalarla uyum sağlamayan, rengarenk hali ile sırıtan bir görüntü arzeden kaykayı gören ve çektiği fotoğrafı haber merkezimize ulaştıran bir takipçimizin, “Bu kaykayı görünce çok şaşırdım. Lütfen bu konuyu gündeminize alın ve kamuoyu ile paylaşın” uyarısı üzerine Ulu Cami karşısındaki alana objektifimizi çevirdik.

Sanki “mayınlı bir arazi”ymiş gibi hassasiyet gösteren ve kimseyi inşaat alanına sokmayan güvenlikçilere hissettirmeden çektiğimiz fotoğraflar, bize de “bu kadarı fazla” dedirtti.

En sıradan bir şehir plancısının bile kesinlikle izin vermeyeceği gibi, aklından bile geçirmediği böylesine basıt bir kaykaydan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet sekmen’in haberinin olup-olmadığını merak eden vatandaşlar, “Birileri aklımızla alay ediyor. Sayın Başkan’dan bu ayıbı ortadan kaldıracak talimatı vermesini ve sorumsuz sorumluları hakkında gerekli tahkikatı başlatmasını bekliyoruz” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.