Dolar 32,5866
Euro 34,8556
Altın 2.493,07
BİST 9.697,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

TAS DA, TARAK DA ÖYLECE DURUYOR

TAS DA, TARAK DA ÖYLECE DURUYOR
18 Eylül 2016 17:42

02-c%cc%a7evre

GEÇTİĞİMİZ günlerde erzurumdanhaberler.com olarak gündeme getirdiğimiz bir çevre sorununu, bugün daha ayrıntıları ile gözler önüne serelim istedik ve Pasinler’in Malikom Deresi’nde, Emre Ray Firması’na ait şantiye binalarını görüntüledik. Önceki haberimizde, “HES yaptı PES ettirdiler, tası, tarağı toplamadan gittiler” başlıklarıyla duyurduğumuz haberimizde vurguladığımız gibi, şantiye binaları ile bu binaların içinde mutfak malzemelerini, ocakların ve daha birçok malzemeyi yerli yerinde bulduk.

HES inşaatı için eski adı Malikom, yeni adı Pelitli Köyü deresinde kurulan, inşaat bittikten sonra binaları ve içindeki malzemeleri ile öylece yüzüstü bırakılarak gidilen Emre Ray Firması’na ait olduğunu sandığımız, ıssız şantiyeyi, çevreci kuruluşları harekete geçirme adına yeniden görüntüledik.

Erzurum kent merkezine yaklaşık 45 kilometre ötede, Karadeniz ikliminin etkili olduğu, yemyeşil ormanları ve inanılmaz güzellikteki kanyonu ile cennetten bir köşeyi andıran ve kimsenin kolay kolay “Burası Erzurum” diyemeyeceği Malikom Deresi’nde, insanlar su depolarını, beton santrallerini, yakıt tanklarını, şantiye binalarını, inşaat atıklarını gördüklerinde, gözlerine inanamıyor.

HES inşaatının tamamlanmasıyla birlikte terkedilen, boşaltma işlemi sırasında çoğu eşyanın geride bırakıldığı şantiye binaları temizlenmediği takdirde, ortaya ciddi bir çevre kirliliğinin çıkacağına kesin gözüyle bakılıyor. Erzurumdanhaberler.com olarak çevreci kuruluşları, doğması muhtemel kirliğe ve katliama karşı uyaralım istedik. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.