Dolar 32,3849
Euro 35,0576
Altın 2.326,64
BİST 9.097,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

TEKNOFEST’DE ERZURUM’UN GURURU OLDULAR

TEKNOFEST’DE ERZURUM’UN GURURU OLDULAR
23 Eylül 2019 09:39

İSTANBUL’da 17-22 Eylül tarihleri arasında yapılan, yurtiçi ve yurtdışından 17 bin 373 takım ve 50 bini aşkın yarışmacının katıldığı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST), Palandöken Mehmetçik Ortaokulu, İnsanlık Yararına Teknoloji/Ulaşım Kategorisinde, “Yeni Nesil Yürüme Engelli Aracı” ile birinci oldu, Erzurum’a büyük gurur yaşattılar. Aynı festivalde yarışan Remzi Sakaoğlu BİLSEM öğrencileri de finale kaldı, göğüs kabarttılar.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle gerçekleşen TEKNOFEST  2019’ da, bu yıl  İnsanlık Yararına Teknoloji, Yapay Zeka, İnsansız Su Altı Sistemleri, Uçan Araba Tasarımı, Sürü İHA Simülasyonu dallarında toplam 19 yarışma düzenlendi.

Yarışmaya toplamda 122 ülke ve Türkiye’nin 81 ilinden toplam 17 bin 373 takım ve 50 bin yarışmacı başvurdu. Yarışmaların finallerinde ise yaklaşık 2 bin takım ve 10 bin finalist mücadele etme hakkı kazandı. Toplam ziyaretçi sayısı ise 1.5 milyonu aştı ve bu alanda bir rekor kırıldı.

ERZURUM’DAN İKİ FİNALİST

Palandöken Mehmetçik Ortaokulu öğrencileri M.Emin Aksakal ve Ç.Orçun Çelik danışman öğretmenleri Pınar Polat rehberliğinde İnsanlık Yararına Teknoloji/Ulaşım Kategorisinde geliştikleri “Yeni Nesil Yürüme Engelli Aracı” ile; Remzi Sakaoğlu BİLSEM öğrencileri A.Berke Karagöl ve Celal Daldal  ise danışman öğretmenleri Gül Bayrak rehberliğinde “Elektronik Fiş” projesi ile TEKNOFEST’te Erzurum’u temsil ettiler ve finale kalarak büyük bir başarı sağladılar.

Türkiye’nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST’teinsan hayatına fayda sağlayacak projelerinrekabet ettiği İnsanlık Yararına Teknoloji/Ulaşım Kategorisi Yarışmasının kazananı ise Palandöken Mehmetçik Ortaokul’u öğrencilerinin takımı Kasırga-1 oldu. Engelli bireylerin trafiğe rahat çıkabilmelerini sağlayan ve sadece elle kontrol edilebilen “Yeni Nesil Yürüme Engelli Aracı”  ile birinci olan öğrenciler ve öğretmenleri büyük bir mutluluk yaşadılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.