Dolar 32,5691
Euro 34,7564
Altın 2.492,34
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

TEMİZ, AMA BAKIMSIZ BİR TÜRBE

TEMİZ, AMA BAKIMSIZ BİR TÜRBE
3 Ağustos 2018 08:30 | Son Güncellenme: 3 Ağustos 2018 08:31

ASLEN İran’ın “kültür başkenti” olarak bilinen Şiraz’ın Kazerun Bölgesi’nden olan, miladi 963-1034 yılları arasında yaşamış, Erzurum’a hiç gelmemesine rağmen, Çifte Minareli Medrese’nin karşısında, kale surlarının içinde bulunan mezarda yattığına inanılan ve  halk arasında Ebu İshak Kazeruni Türbesi olarak bilinen mekan, bakımsızlıktan tel tel dökülüyor.

Yaz tatilinin yaşandığı şu günlerde, turlar vasıtasıyla Erzurum’a gelen insanların ziyaret etmeden geçmediği türbenin duvarları ve kubbesinin, sızan kar ve yağmur sularından dolayı etkilendiğini belirten vatandaşlar, “Türbedeki görüntü Erzurum’a yakışmıyor ve hepimizi mahcup ediyor” diye konuştular.

Duyarlı bir bayan takipçimizin uyarısı üzerine objektifimizi çevirdiğimiz Tebrizkapı’daki Ebu İshak Kazeruni Türbesi’nin tel tel dökülen halini, bu türbeden sorumlu yetkililerin dikkatlerine sunalım istedik.

Her gün çok sayıda insanın uğradığı, içeriye girip dualar okuduğu türbenin temizliği konusunda bir problem olmadığını, ancak duvarlarda, sızan sular nedeniyle ortaya çokan döküntülerin de göze hiç hoş gelmediğini belirten vatandaşlar, bir başka konuya da özellikle dikkati çekti, “Burada gerçekten Ebu İshak Kazeruni Hazretleri mi yatıyor, yoksa talebelerinden birisine ait bir türbe mi burası. Bu konuların araştırılarak, doğrusu neyse o bilgilerin kamuoyuna açıklanamsı gerekir” diye konuştular. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.