Dolar 32,5716
Euro 34,7125
Altın 2.418,37
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
22°C
Parçalı Bulutlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 21°C
Cts 22°C

TEMİZ BİR ŞEHİRDE YAŞAMAK İSTİYORUZ!

TEMİZ BİR ŞEHİRDE YAŞAMAK İSTİYORUZ!
12 Temmuz 2018 09:53

erzurumdanhaberler.com‘daki yazıları ile çevresel sorunlara değinen ve yaban hayatın korunması için bilinç oluşturmaya çalışan Seda Eğilmez, “Çocuklarımızın çok daha temiz ve sağlıklı bir ortamda yaşamaya hakkı var. Bir vatandaş olarak bu hakkı sağlayacak adımların atılmasını istiyorum” diyerek Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı Çevre Koruma Müdürlüğü’ne başvurdu.

YAZISI SES GETİRDİ

Kaleme aldığı “Çirkinlik Mücadelesi” başlıklı yazısında, Erzurum’un arka sokaklarında gördüğü çirkinliklere işaret eden Seda Eğilmez, “Çocuklarımızı korumak istiyorum” demiş ve bir vatandaş olarak gerekli girişimlerde bulunacağını duyurmuştu. Verdiği sözü tutan Eğilmez, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yazılı olarak başvurdu ve temizlik konusunda gerekli önlemlerin alınmasını ve çalışmaların daha yoğun şekilde yapılmasını istedi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü’ne verdiği dilekçesinde, şehir genelinde gördüğü çevresel sorunlara vurgu yapan, özellikle çöp yığınları içinde oynayan çocukların durumundan etkilendiğini belirten Eğilmez Seda, “Belki çevre temizliğine karşı duyduğum hassassiyetten dolayı, geçtiğim yerleri çok daha dikkatli gözlerle gözlemlerim. Havaların ciddi anlamda ısındığı, özellikle çöp yığınlarının bulunduğu bölgelerde kokunun ayyuka çıktığı bir şehirde hasta olmadan yaşamak, mucize gibi birşey. Şehrin merkezinde yaşayan ve oyun oynayacak alanları olmayan çocukların, çöp yığınları arasında oynadığını gördüm ve gördüklerimi kaleme aldım. Yazım, sosyal medyada ciddi yankı buldu. İnsanlarımızın önemli bölümü şehrin temizliği noktasında gereken çalışmaların yeterince yapılmadığı inancında” dedi.

GEREKENLER İVEDİLİKLE YAPILMALI

Sorunların çözümü için yazı yazmanın yeterli olmadığını belirten Eğilmez, “Kaleme, kağıda sarılarak bir de dilekçe yazdım ve gerekli taleplerimi dile getirdim. Bir vatandaş olarak temiz ve düzenli bir şehirde yaşamak istiyorum. Bu talep aslında hepimizin talebi. Dilekçemi Erzurum Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü’ne verdim. Umarım gerekli adımlar hızla atılır ve şehir genelinde bir temizlik kampanyası başlatılır. Tatil nedeniyle dışarıdan turlar vasıtasıyla memleketimize gelen insanların hayal kırıklığına uğramaması için, gerekenin yapılması kaçınılmaz bir zarurettir” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.