Dolar 32,3582
Euro 34,9598
Altın 2.324,80
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

TERÖRLE MÜCADELE AZİM VE KARARLILIĞINDAYIZ

TERÖRLE MÜCADELE AZİM VE KARARLILIĞINDAYIZ
10 Eylül 2016 12:50

01-altinok

EMNİYET Genel Müdürlüğü’ne getirilen Erzurum’un yetiştirdiği son zamanların en önemli isimlerinden Selami Altınok, düzenlenen devir-teslim töreniyle görevine başladı. Hayli duygusal anların yaşandığı devir-teslim töreninde önemli mesajlar veren yeni Genel Müdür Altınok, “Polis Teşkilatı olarak 7-24 esasına göre, durmadan, dinlenmeden çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Kararname ile merkez valiliğine alınan Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, devir, teslim töreninde duygusal bir konuşma yaptı ve görevi boyunca yaptıkları çalışmaları özetledi. Konuşmasına “kardeşim” dediği Celalettin Lekesiz’e teşekkür ederek başlayan Emniyet Teşkilatı’nın çiçeği burnunda Genel Müdürü Selami Altınok, şunları söyledi:

KURUMLAR BAKİ, GÖREVLER GEÇİCİDİR

“- Kurumlar baki, görevler geçicidir. Bu teşkilata yabancı bir insan değilim, 2 yıla yakın bir süre İstanbul’da Emniyet Müdürlüğü yapıp silah arkadaşlarımla birlikte çalışmış olmanın onurunu yaşamış bir insan olarak buraya geliyorum. Onların dertlerinin ne olduğunu, nelere dertlendiklerini, nasıl mücadele ettiklerini, hayatı nasıl yaşadıklarını, uyumadan 24 saat ayakta, görev yapma bilinci içerisinde nasıl fedakarca hareket ettiklerinin farkındayım ve bunu yaşamış bir insan olarak söylüyorum. İnşallah bundan sonra yine memleketimizin, milletimizin, devletimizin bekası, milletimizin huzur ve güveni için 24 saat boyunca çalışacağız. Sayın Genel Müdürümün bırakmış olduğu yerden devraldığımız hizmet bayrağını, en üst noktaya taşımaya gayret edeceğiz. Birliğimizle, dirliğimizle bu necip millete hizmet etmenin onurunu ve şerefini taşıyacağız inşallah. Bunu yaparken de kahraman silahlı güvenlik birimi olan jandarma teşkilatımızın, Sayın Paşamızın liderliğindeki kurumumuzla, Sahil Güvenlik Kurumlarımızla, korucularımızla bayrağı her zaman göklerde dik tutabilmek adına, birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağız.”
GÜCÜNÜ ANAYASA’DAN ALAN HÜKÜMETİN EMRİNDEYİZ
“Bizim emir alacağımız tek mercii vardır, o da gücünü, yetkisini Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’ndan alan milli iradeyle gelmiş hükümettir” diyen Genel Müdür Altınok, “Polis Teşkilatı özellikle 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişimi sürecinde, o gecede devletine, milletine layık bir duruş sergilemiş, o duruşu sergilemeye bundan sonra da devam edecektir. Bizim emir alacağımız tek mercii vardır, o da gücünü, yetkisini Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’ndan alan meşru, milli iradeyle gelmiş hükümettir. Hükümetin dışında, sivil idarenin, demokratik düzenin dışında hiçbir merciden ve makamdan Türk Polis Teşkilatı’nın emir alması, yönlendirme yapılmasına müsaade etmesi mümkün değildir. 3 yıldan beri,17 Aralık sürecinden bu yana geçen süreçte görev yapmış birisi olarak söylüyorum; Sayın Genel Müdürümün başlattığı devlete bağlılık esası, bizim de ilkemiz olacak. Bunun dışında bir düşüncesi, bakışı olan insanların bizim teşkilatımız içinde yaşayabilme şansı yoktur. Tek irade vardır, tek emir alınacak mercii vardır o da meşru, milletin helal oylarıyla seçilmiş olan sivil iktidardır. Biz hükümetin emrinde olmak zorundayız, başka hiçbir mercii ve makam polis teşkilatını etkilemeye ve emir ve talimat vermeye yetki ve imkan bulamayacaktır. Bu çalışmalarımızı bundan sonra da devam ettireceğiz” açıklamasını yaptı.
AİLE BÜYÜĞÜMÜZE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Altınok, terörle mücadeleye azim ve kararlılıkla devam edileceğinin altını çizerek, “Yine İçişleri Bakanlığı bünyesinde İç Güvenlik Harekatını ve çalışmalarını birlikte yapacağımız jandarma teşkilatımız, Sahil Güvenlik Teşkilatımız, korucularımızla birlikte bütün kardeş birimlerimizle beraber bu memleketteki terör belasından, bu memleketteki güvenlik sıkıntısı yaratan ne varsa hepsinden kurtulabilmenin mücadelesini aynı azim ve kararlılıkla Sayın Genel Müdürümün bıraktığı noktadan daha ileri noktaya götürmeye gayret edeceğiz. Bugüne kadar yapmış olduğu değerli çalışmalar için, dostluğu için, meslek büyüğümüz abiliği için, aile dostluğu için Sayın Genel Müdürüme ben teşekkür ediyorum. Bu güzel teşkilata bugüne kadar vermiş olduğu hizmetleri unutmadan her zaman birlikte bu mücadeleyi götüreceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.