Dolar 32,3151
Euro 35,0957
Altın 2.298,67
BİST 9.050,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

TOPDAĞI’NI DUMAN ALMIŞ!

TOPDAĞI’NI DUMAN ALMIŞ!
11 Kasım 2017 09:59

GELENEKSEL hale dönüşen Tabyalar Yürüyüşü’nün 5’ncisi, büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Yazdan kalma bir günde yapılan yürüyüşe, binlerce Erzurumlu katıldı.

Tarihe “93 Harbi” olarak geçen, 1877-78 Osmanlı-Rus Savaşları’nın yaşandığı, göğüs göğüse çarpışmalara sahne olan Topdağı’ndaki Aziziye Tabyası önünde sabahın erken saatlerinden itibaren toplanan vatandaşlar, Kur’an okudu, dualar etti, ülkeyi bize emanet bırakan ecdadı saygıyla, minnetle andılar.

140 yıl önce kanla yazılan destanın yıldönümünde, şehitlerini anmak için sabahın erken saatlerinden itibaren Topdağı’nın yolunu tutan kadını, kızı-erkeği, genci-yaşlısı ile binlerce Erzurum’u, okunan dualara “amin” dedi, fatihaları ile ecdada olan minnet ve şükran duygularını ifade etmeye çalıştılar.

Tabyalar yürüyüşünde Erzurum protokolü tam kadro hazır bulundu.

Vali Seyfettin Azizoğlu, 9. Kolordu komutanı Korgeneral Uğur Tarçın, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı ve çok sayıda kamu kurum temsilcisinin de katıldığı yürüyüş, adeta bayram havası içinde gerçekleşti.

Aziziye Tabyası’nın önündeki alanda toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk Bayrakları ile okunan marşlara eşlik etti, Topdağı’ndan tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesajları ulaştırdılar.

Bu yılki yürüyüşe askeri birlikler de katıldı. Elleri üzerinde taşıdıkları büyük Türk Bayrakları ile koşar adım tören alanına giren Mehmetçik, vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı.

Dün akşam da bir grup genç de Aziziye Tabyası’nda sabaha kadar nöbet tutarak, vefa gösterisinde bulundu.

Bu yılki yürüyüş, herhangi bir tatsız olay olmadan son buldu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.