Dolar 32,3234
Euro 35,0716
Altın 2.282,24
BİST 9.009,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 16°C

TOPU ERZURUM VALİLİĞİ’NE ATTILAR!

TOPU ERZURUM VALİLİĞİ’NE ATTILAR!
26 Nisan 2017 20:46 | Son Güncellenme: 27 Nisan 2017 05:56

GEREK ülke ve gerekse Erzurum tarihinde önemli yere sahip olan Mecidiye ve Aziziye Tabyaları’nı bünyesinde barındıran Topdağı’na ziyaretçi girişinin akşam saat 18.00’de sonlandırılması, herkesi şaşırtıyor.

Akşam mesai bitimi sınrasında işinden çıkan ve tabyaları gezmek, ya da misafirlerine gezdirmek amacıyla Topdağı’na yönelen vatandaş, sürgülü demir kapı engeli ile şaşkına dönüyor.

Yasağın Erzurum Valiliği kararı olduğunu belirten kapıdaki görevliler, “Neden kapı kapalı? Bu kararı kim veriyor?” sorularına, “Akşam tabyalara sarhoşlar geliyor, buralara kadın getirenine de rastlanıyor. Bu nedenle saat 18.00’den sonra dağa giriş-çıkışlar yasaklanıyor. Bu karar bizim değil, Erzurum Valiliği’nin kararı” cevabı veriyor.

Topdağına giriş-çıkış işleminin sabah saat 08.00’de başlayıp, 18.00’de sonlandırılmasını çok anlamsız bulan vatandaşlar, “Eğer Topdağı illa 10-12 saat açık tutulacaksa, girişler saat 08.00 yerine saat 10.00’da başlasın, ziyaret trafiği de yaz sezonunda 22.00’de sonlandırılsın. Akşamın en güzel saatinde konulan yasak, hiç hoş değil. Bu yasağın Valilik Talimatı ile yapıldığı söyleniyor. Biz, milli ve manevi konularda büyük hassasiyet gösterdiğine tanık olduğumuz sayın Seyfettin Azizoğlu’nun, böyle bir talimatı olduğu gerekçesini gerçekçi bulmuyoruz. Burada bir keyfiyet sözkonusu. Tabyaları görmek isteyen çok sayıda insan, sırf içki içenler var denilerek cezalandırılamaz. Topdağı’na gelenler arasında, kötü niyetli insanlar da mutlaka vardır. Görevlilerin sap ile samanı biri birinden ayırması gerekir. Kaldı ki, Erzurum Tabyaları’ndan gün batımını seyretmenin keyfi bir başka oluyor. Bu keyiften insanları kimse mahrum etmemeli” dediler. erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.