Dolar 32,5606
Euro 34,8895
Altın 2.434,16
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 21°C
Cts 22°C

TORTUM’A 3 MİLYON LİRA HARCAYARAK OKUL YAPTIRACAK

TORTUM’A 3 MİLYON LİRA HARCAYARAK OKUL YAPTIRACAK
15 Ocak 2017 13:27

İSTANBUL’da kuyumculuk yapan Tortumlu hayırsever vatandaş Niyazi Çakmakçı, ilçesine 16 derslikli bir okul yaptırmak için yola çıktı. Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ile bir de protokol imzalayan Çakmakçı’nın bu jesti, herkesi mutlu etti.

Vali Seyfettin Azizoğlu’nun, makamında düzenlenen imza töreninde konuşan Niyazi Çakmakçı, uzun zamandan beri İstanbul’da yaşadığını, ama memleket özlemini hiç dindiremediğini söyledi. Memleketine karşı duyduğu vefa borcunu, Tortum’un Yeşildere Mahallesi’nde bir İmam Hatip Ortaokulu yaptırarak ödemek istediğini belirten Niyazi Çakmakçı, taahhüdünü bir de protokol metnini imzalayarak, perçinledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız ve hayırsever vatandaşın oğlu Hakan Çakmakçı’nın da hazır bulunduğu törende konuşan Vali Seyfettin Azizoğlu, okul yaptırmayı taahhüt eden hayırsever vatandaşa teşekkür etti. Ülkenin geleceğinin ancak kaliteli bir eğitimle çok daha sağlam inşa edilebileceğini söyleyen Vali Azizoğlu, şöyle devam etti:

“- Devlet olarak her yıl en büyük bütçeyi eğitime ayırıyoruz. Yeni okullar, üniversiteler açıyor, eğitimdeki kalite standardını arttırabilme adına var gücümüzle çalışıyoruz. Biliyoruz ki, eğitime verilen önem geleceğe verilen önem demektir. Bugün de 2017 yılının ilk hayırlı işinin imzalarını attık. Böylece eğitim zincirine yeni bir halka daha eklenmiş oldu.

Diğer işadamlarımızı da benzeri türde yatırım yapmaları için Erzurum’a davet ediyorum. Okullarımızın sayısı arttıkça, Erzurum’un ülke genelindeki eğitim düzeyinin daha yukarılara tırmanacağına inanıyorum.”

İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız da yaklaşık 3 milyon liraya malolması beklenen okulun tüm masraflarının hayırsever vatandaş tarafından karşılanacağını belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.