Dolar 32,5606
Euro 34,8895
Altın 2.434,16
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 21°C
Cts 22°C

TORTUMLU HANCI’NIN KEHANETİ

TORTUMLU HANCI’NIN KEHANETİ
17 Ocak 2019 17:58

AK Parti’den ilçelerde kimlerin belediye başkan adayı gösterileceği merakla beklenirken, Tortum’da, aday adaylarından, eski ilçe başkanı Ömer Hancı’nın kehaneti, herkesi şaşırttı.

Hancı’nın Kızılay’a ait bir büroyu “seçim irtibat merkezi” olarak kullanacağını belirterek, devralmaya kalkışması, ilçe halkına “Ömer Bey, aday ilan edileceğini önceden öğrendi de, bu nedenle mi irtibat bürosu kurma çalışmalarına başladı” dedirtti.

Önümüzdeki mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Tortum’dan aday olmayı düşünen Ak Parti İlçe Başkanı Ömer Hancı, görevinden geçtiğimiz haftalarda istifa etti.

Yaklaşık iki yıl önce Tortum’a yerleşen Yusufelili bir akaryakıt işletmecisine görevi bırakan Ömer Hancı, iddiaya göre ilçede bulunan Kızılay’a ait bir büroyu, “seçim zamanı irtibat bürosu olarak kullanacağım” diyerek, ilçe kaymakamlığından devraldı.

Büronun, Ak Partili Ömer Hancı tarafından seçim irtibat bürosu olarak kullanılacağını öğrenen Tortumlular, Kızılay Erzurum Şube Başkanı Hüseyin Bozhalil’i haberdar ederek, haksızlığı gidermesini istediler.

Henüz hiçbir ilçe belediye başkan adayın ismi açıklanmamışken, Ömer Hancı’nın kehanet göstererek, sanki aday olmuş gibi hareket etmesine ve Kızılay’ın bürosuna ipotek koymasına bir anlam veremediklerini belirten vatandaşlar, “Kaymakamımız daha yeni. Kimseyi bilmiyor, tanımıyor. Ömer Hancı’nın, kaymakamımızın iyi niyetinden yararlanarak böylesi hoş olmayan bir yola başvurması, hepimizi üzdü. Bereket sayın Bozhalil devreye girdi de, yapılan yanlışın önüne geçti. kendisine teşekkür ediyoruz” dediler. erzhaber

YORUMLAR

  1. İrfan Yıldız dedi ki:

    Çok net söylüyorum,bu ismi geçen vasıfsız aday olursa Ak Parti tek başına da seçime girsin bu şahsa kimse oy vermez. Yahu vasıfsız hiç bir tecrübesi yok,bi süre çağrı merkezinde görev yapmış tüm çalışma tecrübesi bu,bunu kim istiyor hangi Tortum düşmanı getirip aday ediyor,bu vekillerin Tortumla derdi ne? Hadi Reisin hatrına büyükşehirde belediyeyi iflas ettiren katrilyon borca sokan adaya verelim ama ben ilçemi niye mahvedim,bu kim yahu،bugün borcu olmayan zengin bir belediyemiz var,illa batıracaksınız,sebep olanlara yazıklar olsun

  2. Büşra Kurt dedi ki:

    Nasıl bir amaç ile bu haberin yapıldığı ve kimler tarafından para karşılığı yaptırıldığı belli Ömer Hancı asla o tarz bir insan değil ve kaç yıldır Tortuma sadece o emek veriyor bir başkası gelip hazıra kondum yapamaz şimdiye kadar neredelerdi bir başkası aday olursa asla oy vermeyiz …

  3. Hasan dedi ki:

    Kime sordunuz hangi halk bunu söyleyen??? Aksine herkes Ömer Hancı yı istiyor baska bir aday istemiyoruz Tortuma sadece emek veren insan Ömer beydir

  4. Suat Değirmenci dedi ki:

    35 yaşımdayım yaklaşık 7-8 yıldır Ömer Hancı’yı bizzat tanırım karekterli,kişilikli insanlık abidesi,partisine ve çevresine örnek insan olan bir kişiliği ve karekteri var. Belediye başkanlığı kesinlikle Ömer Hancı’nın hakkı Tortum’da kimle konuşuyorsam taraflı tarafsız herkes onun olmasını ilçemize çok güzel hizmetler getirecepini söylüyor.Ömer Hancı’dan beklenti çok yüksek uzun yılalrdır Tortumun yüz karası bir belediye başkanı var gelrn parayı bile hizmet yapmadan geri hazineye gönderen bir başkan Hasan başkan dedikleri. Açık ve net söylüyorum izlenimlerim konuşmalarım duyduklarım,gördüklerim sonucunda Ak Parti Ömer Hancı’yı Tortumda aday gösterirse açık ara seçimi kazanır ve ilçemizi de çağ atlatır.Bu haberin yalan olduğuna da adım gibi eminin. Çamur at izi kalsın mantığı ile hareket edersek yıllardır yerinde sayan Tortumumuz olduğu yerde saymaya devam edecektir. Tortumun yakasını bırakın böyle değerli kişilikli bir insan başkanımız olsun sonra izleyelim görelim nasıl geliştirdiğini. Yıllardır ilçe başkanımızken ettiği hizmetler ortada nasıl böyle birşey düşünürsünüz adam sabah akşam çalıştı Tortum için buna tüm Tortum halkı şahit.Sizin amacınız belli Tortumun yerinde sayması hoşunuza gitmiyor yahut birileri ceplerinizi doldurdu veya dolduracak siz onun derdindesiniz. Veselam Tortum Allahın izniyle Ömer Başkanla gelişecek Çağ atlayacak.

  5. Halit dedi ki:

    38 yıldır Tortum’da yaşayan bir vatandaş olarak şunları çok açık bir şekilde belirtmek isterim. Genç, dinamik, vizyon sahibi bir belediye başkanı görmek bizleri heyecanlandırıyor. İsmi geçen aday adayının 3 dönem Tortum için canla başla gecesini gündüzüne katarak çalıştığına bir Tortumlu olarak bizzat ben şahidim. Belirtilen haberlerin asılsız olduğu konusunda değerli okurları uyarmak isterim. Biz Tortumlulae olarak Tortum’da gidilmedik mahalle, çalınmadık kapı bırakmaya eski ilçe başkanımızın yanındayız. Güçlü Tortum için eski başkanınızı kimseye yedirmeyeceğiz.

  6. Ali Asker Yıldız dedi ki:

    İrfan bey sırf karalamak için yorum yaptığınız ve haberin asılsız olduğu ap açık belli. Yıllardır gelişmeyen büyümeyen Tortuma sonunda adam gibi adam bir başkan Ömer bey layik görülmüşse başımız gözümüz üstüne. Kendisini tanımadığınızda ap açık belli ki çağrı merkezinde çalıştığından bahediyorsunuz ki öyle bir durum asla olmadı iddaalarınızı ispatlamakla yükümlüsünüz. ben iki dönemdir teikilatında bulundum hayatımda bu kadar dürüst bir başkan tanımadım biz kendisinden razıyız Allahta razı olsun. İnşallah Ömer başkan aday gösterilirde sizin gibi satılık kişiler,cebine para indirmek için tanımadığı insanlara karalama yapan kişiler avucunu yalarda Tortumumuz kazanır. AK Parti Ömer Hancı yı aday gösterirse belkide belediye başkanlığında Sekmenai aday göstermesi yanlışını Tortum halkı için düzeltebilir. İnşallah Ömer Başkan gelecek Tortumumuz beklenen gelişimi gösterecek.

  7. AHMET dedi ki:

    İrfan Bey’e katılmıyorum. Belirtilen eski ilçe başkanının vasıflarını saymakla uğraşmayacağım fakat şu kesin ve nettir ki Tortum için yıllardır koşturan, ter akıtan birinin adaylığı bizi çok mutlu edecektir. Biz Tortumlular olarak kendisine hem inanıyor hem de güveniyoruz. Bu iş içinde kendisinin biçilmez kaftan olduğunu biliyoruz. Biz eminiz ki Tortum’un her mahallesine onlarca kez ayak basıp sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmayan bu aday adayımız ile AK PARTİ Tortum’da tarihinin en yüksek oy oranına erişecektir.

  8. Aysel dedi ki:

    Bu nasıl bir haber yahu ?? Siz habercisiniz tarafsız olmanız gerekiyor kesinlikle şikayet edeceğim sizi hangi halkmış bunu söyleyen gelip Tortum da röportaj yaptınız mı bize sordunuz mu Tortum batmış gidiyor bi adım ileri gitmeyi bırak iyice geri gitti ilçemizi o Hasan denen yobaz adam mahvetti artık yeter ! Ömer bey gibi vizyonlu, eğitimli genç bir insan dururken yine Tortum dan bir haber insanları mı getireceksiniz başımıza ? Sizin amacınız Tortumun gelişmesi olsaydı Ömer Hancı’nın şimdiye kadar yaptıklarını ve tüm halkın onu istediğini öğrenirdiniz bizler Tortumlu olarak senelerdir buraya uğramayan insanları değil bizim için senelerdir uğraşan insanları istiyoruz ..

  9. Sevgi dedi ki:

    Tanımadığımız adamları değil Ömer başkanı istiyoruz Tortum halkı olarak ve bu haber de yalan bir haber

  10. Sümeyye Can dedi ki:

    Hangi halka sormuşsunuz Ömer başkanı da böyle yaşan bir haber yapıyorsunuz. Bu haberin yapılma amacı çok açık belli. Tortum yıllardır hizmet görmediği için kan ağlıyor. Herkes Ömer Hancı’yı Tortumun Son şansı olarak görüyor. Allah aşkına şu şirin ve güzel ilçemizden elinizi çekin artık ie başkanlığı zamanında bile çalınmadık kapı bırakmayan Ömer bey Başkan olduğunda Tortumumuza Çağ atlatacaktır Allahın izniyle.Böyle yalanlara kanıp bu haberi yapmanızı siteyede hiç yakıştıramadım. Acilen yapılan yanlıştan dönülüp olayın araştırılıp Ömer beyden özür dilemeniz gerektiğini düşünüyorum.

  11. Ahmet altay dedi ki:

    Bu maluk şahsı öven ne yaptıysa saymakla bitiremeyeceginiz benimde tuhafla karşıladıgım bir mevzu şuki bu Tortumu bizde görüyoruz bu şahız yaptıklarını gizledide bizmi göremiyoruz. Kırk yıldır bu tortumda degişen nevar hele sayında bilelim. Siz malum şahısa sorsanıza namusum şerefim üzerine yemin ederimki böyle bir hadise yaşanmadı ben böyle bir şey yapmafım diyebilirmi. Beyler ilk fırsatta bu soruyu sormanızı tavsiye ediyorum. Şunuda ilave etmekten geçemeyecegim gelişmişlik anlayışınıza hayran kalmamak mümkün degil. Bu kafayla daha çok uyuklarız…

  12. Hamdi Bey dedi ki:

    Ahmet Altay Bey bu söylediklerinin hesabını mevcut belediye başkanı Hasan Çakmak’tan soracaksın. Biz bugüne kadar hiç bir ilçe başkanından saha çalışması görmedik, sorunlarımızla bire bir ilgilenme görmedik. Ömer Hancı Tortum’da bir ilk oldu. Biz de bu ilki kaçırmayacağız Allah’ın izniyle. Kendisini seve seve belediye başkanımız yapacağız inşallah.

  13. Mutlu Bey dedi ki:

    Habere yalan haber diyen arkadaşlar bizzat ben de bu işe tanık oldum haber doğru hiç bir yalanı veya yalan payı yok bizzat kendisi gidip kaymakamdan istemiş ve hatta bir kaç gün de kullanmıştır.