Dolar 32,3656
Euro 35,1270
Altın 2.324,44
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

TRT ERZURUM RADYOSU KAPATILMADI AMA, KAPATILMIŞ KADAR OLDU

TRT ERZURUM RADYOSU KAPATILMADI AMA, KAPATILMIŞ KADAR OLDU
8 Ekim 2019 04:06 | Son Güncellenme: 8 Ekim 2019 05:06

TAKVİMLERİN 28 Temmuz 2018’i gösterdiği gün, erzurumdanhaberler.com olarak önemli bir konuyu gündemimize almış, “Bir devin ve bir devrin sonu. İnanılır gibi değil, Erzurum Radyosu kapatılıyor” diyerek kamuoyunu bilgilendirmiştik.

Yetiştirdiği biri birinden değerli saz ve söz sanatçılarıyla Erzurum’un kültür ve sanat hayatına önemli katkı sağlayan TRT Erzurum Radyosu’nun kapatılacağı haberi kamuoyunda infiale neden olmuş, çeşitli kişi ve kuruluşlar yaptıkları açıklamalarla radyolarına sahip çıkmaya çalışmışlardı.

O günlerde bazı siyasiler de Erzurum Radyosu’nun kapanmasının sözkonusuydu olamayacağını belirterek, kamuoyunu yatıştırmaya gayret göstermişlerdi.

O HABER NE YAZIK Kİ DOĞRU ÇIKTI

erzurumdanhaberler.com olarak, yaklaşık 15 ay önce verdiğimiz, daha sonra da başlattığımız imza kampanyasıyla sahip çıktığımız TRT Erzurum Radyosu’nun, zaman içinde Diyarbakır Radyosu’na bağlandığı ve “içinin boşaltıldığı” ortaya çıktı.

“TRT Erzurum Radyosu kapatılıyor” haberlerinin toplum üzerinde yaşattığı olumsuz etkiyi hafifletmek için, operasyonu bir süreliğine erteleyen ve “buz dolabına kaldıran” TRT yetkilileri, zaman içerisinde dediklerini yaptılar.

TRT Erzurum Radyosu’nu, tereyağından kıl çekercesine Diyarbakır Radyosu’na bağlandığını belirten bir çalışan, ilginç iddialarda bulundu.

İçi boşaltılan, çoğu personeli emekli edilen TRT Erzurum Radyosu’nda hali hazırda hiç program yapılmadığı, televizyon stüdyosunun kapalı tutulduğu, elektronik cihaz ve kameraların üzerlerinin örtülü tutulduğu, hatta stüdyonun kapı ve pencerelerinin örümcek ağlarıyla kaplandığı öne sürüldü.

AMAÇ, ERZURUM ADINI SİLMEK

Teknik donanıma sahip, altyapısı güçlü binası, stüdyoları, lojmanları ile “özel bir kampus” alanı içinde yer alan, müdürü olan ama “yeterli personeli bulunmayan” TRT Erzurum Radyosu’nun akıbetinin ne olacağı bilinmiyor.

TRT Genel Müdürlüğü’nde yaşanan bölgesel yapılanmalardan en çok zararı Erzurum’un gördüğünü kaydeden aynı çalışan, “Diyarbakır’a bağlandıktan sonra, öyle bir hal aldı ki, Erzurum Radyosu tamamen pasifize edildi. Düşünün ki, bölgemizde, örneğin Kars’ta, Ağrı’da bir çekim, bir kayıt işi olsa; ekip doğrudan Diyarbakır’dan geliyor, kimsenin de geliş-gidişlerden haberi bile olmuyor. Böyle giderse Erzurum Radyosu diye bir yayın organı kalmaz, 60 yıllık bir öykü de bu haliyle son bulmuş olur” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.