Dolar 32,3684
Euro 34,9873
Altın 2.324,71
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

TSK VAKFI, HİÇ BİRİNİ UNUTMUYOR

TSK VAKFI, HİÇ BİRİNİ UNUTMUYOR
2 Aralık 2017 13:46 | Son Güncellenme: 2 Aralık 2017 13:47

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilcisi Emekli Albay Sabri Topdağı, Şehit Aileleri Gazi ve Engelli İşleri Uzmanı Mustafa Kaytazve İdari işler Uzmanı Levent Tizgili ile birlikte, Van’da bulunan şehit ailelerini ve gazileri ziyaret ettiler.

Erzurum Temsilciliği sorumluluk bölgesinde, Erzurum ile birlikte; Ağrı, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Gümüşhane, Hakkâri, Kars, Muş, Siirt, Tunceli, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan ve Iğdır illeri bulunduğunu belirten Sabri Topdağı, Van Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni,  Türkiye Muharip Gaziler Derneği Van Şubesi’ni ve Van Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ettikten sonra, Van’da ikamet eden şehit aileleri ile gazilerden bir bölümü ile biraraya geldiklerini söyledi.

UNUTULMAMAK ÇOK ÖNEMLİ

Van’da, ziyaretleri birlikte gerçekleştirdikleri Van Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Baki, konuklarını memleketlerinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gazi ve şehit ailelerinin unutulmadığının bir göstergesi olan bu tür ziyaretlerin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Ahmet Baki, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin unutulmadığının görülmesi ve hatırlanması çok önemli.  TSK Mehmetçik Vakfı’nın yaptığı maddi yardımların yanı sıra, bu tür ziyaretleri de bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Vakfın tüm çalışanlarına şükranlarımı sunarak görevlerinde başarılar diliyorum.”

Erzurum Temsilcisi Topdağı da sorumluluk bölgelerinde 17 il bulunduğunu hatırlatarak, imkânlar ölçüsünde bu illerin tamamında ikamet eden şehit ailesi ve gazilerimize ulaşmaya, onları ziyaret etmeye çalıştıklarını hatırlattı ve şöyle devam etti:

“TSK Mehmetçik Vakfı; Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yaptığı vatan hizmeti esnasında, şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere, toplumsal olarak sahip çıkmak ve destek olmak gibi önemli bir yükümlülüğümüzü toplum adına yerine getirerek; ülke düzeyinde sosyal adaletin, toplumsal barışın ve ulusal birliğin güçlenmesine katkıda bulunmaktadır.

YARDIMLAR ARTARAK DEVAM EDİYOR

Vakıf; kurulduğu 1982 yılından bu yana 51.027 Mehmetçik veya Mehmetçik yakınına, toplam 646.476.341 TL yardım yapmıştır. Yardım miktarları her altı ayda bir artırılarak yeniden belirlenmektedir. 2015 yılında yapılan yardımların tutarı 68.802.983 TL, 2016 yılında yapılan yardımların tutarı ise 77.389.485 TL’dir.

Şehit/vefat Mehmetçikler için yapılan ölüm yardımının yanı sıra Gazi ve malul Mehmetçiklere de maluliyet yardımı ile aylık bakım yardımı yapılmaktadır. Bu Mehmetçiklerimizin çocuklarına 18 yaşına kadar aylık 500 TL, öğrenime devam edenlere lise düzeyinde 660 TL, üniversite (Yüksek lisans dâhil) düzeyinde 800 TL aylık yardım yapılmaktadır. Şu ana kadar 3617 Mehmetçik çocuğuna yardım yapılmış ve 1122 Mehmetçik çocuğuna yardıma devem edilmektedir. Bu çocuklar ile yardım almaya devam eden 7688 Gazi/malul Mehmetçik’e vakfın yaptığı yardımların miktarı aylık olarak yaklaşık 7 milyon TL’dir.

Yapılan bu yardımlardan daha da önemlisi; Aziz Şehitlerimizin ailelerinin, kahraman gazilerimizin ve malul Mehmetçiklerimizin her zaman yanlarında olmaya gayret ediyoruz. Onların, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için yaptıkları fedakârlıkların karşılığının ödenmesinin mümkün olmadığı bir gerçektir. Bu nedenle onlar için ne yapsak azdır. Maddi yardımlarımız da, ziyaretlerimiz de artarak devam edecektir.” dedi ve sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Van’da bulunan şehit ailelerimizden ve gazilerimizden ziyaret edemediklerimizi de en kısa sürede ziyaret etmeye çalışacağız. Bu vesileyle Aziz Şehitlerimizi rahmetle anarken, tüm şehit yakınlarımıza ve gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.