Dolar 32,5837
Euro 34,7934
Altın 2.507,59
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C

ÜÇ KÜMBETLER RAHAT NEFES ALACAK

ÜÇ KÜMBETLER RAHAT NEFES ALACAK
17 Temmuz 2020 20:18

KENTSEL dönüşüm çerçevesinde başlatılan yıkım furyasından en çok etkilenen tarihi mekanların başında gelen Üç Kümbetler’de yapılması düşünülen konut ve alışveriş merkezi projesinin iptal edildiği haberi, hem Müze Müdürü Hüsnü Genç’e ve hem de Röleve ve Anıtlar Müdürü Tümer Eslek’e bayram hediyesi gibi geldi.

Üç Kümbetler’in neredeyse bitişiğinde yaptırılan Erzurum Müzesi ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere Müze Müdürü Hüsnü Genç ile Röleve ve Anıtlar Müdürü Tümer Eslek’e çatkapı yapan Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Mahmut Uçar, uygulanmasına başlanılan projeyle ilgili bilgiler aktardı.

PROJE ÜZERİNDE BİLGİ VERDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yapımını üstlendiği projenin tamamlandığında Üç Kümbetler ve çevresinin Erzurum’un en önemli tarihi ve turistik merkezlerinden birisi haline geleceğini kaydeden Başkan Uçar, önceki imar planında yaptıkları revizyonla çevreye nefes alma imkanı sağladıklarını kaydetti.

KONUT DA YAPILMAYACAK

Önceki imar planında Üç Kümbetler’in çevresinde konut planlandığını, yine Müze Binası’nın hemen yakınında bir AVM yapılmasının düşünüldüğünü hatırlatan Başkan Uçar, “Bu bölge için olmazsa olmaz ihtiyaçlardan birisi hiç şüphesiz otoparktır. Alışveriş merkezi bu bölge için çok gerekli değildi, iptal ettik. AVM yerine otopark yapılacak. Çevrede çok sayıda konut yapılması düşünülüyordu, o düşünce de iptal edildi. Üç Kümbetler’in restorasyonunu da içine alan proje tamamlandığında Erzurum, önemli gezi ve dinlenme merkezine kavuşmuş, bu sayede tarih de tüm ihtişamıyla ortaya çıkmış olacak” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.