Dolar 32,5671
Euro 35,0146
Altın 2.428,17
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 22°C

ÜLTİMATOM GİBİ KIŞ GENELGESİ

ÜLTİMATOM GİBİ KIŞ GENELGESİ
2 Aralık 2016 16:12 | Son Güncellenme: 2 Aralık 2016 16:14

12-vl

ERZURUM Valiliği, kış mevsiminde özellikle belediyelerin alması gereken önlemleri, “ultimatom” gibi bir “genel emir” ile duyurdu. Belediyelerin izlemesi gereken yolları, hasta kurtarmadan kapanan yollarına açılmasına varıncaya kadar yapılması gereken işleri madde madde sıralayan Valilik, genelgenin sonunda “aba altından sopa göstermeyi” de ihmal etmedi ve “5442 Sayılı İl İdaresi Kanununa göre, çıkarılan bu Genel Emirlere muhalefet edenler hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu ve diğer yasal hükümlere göre gerekli idari ve adli işlem yapılacaktır” uyarısı yaptı.

Tüm kamu kurum ve kuruluşlarını kapsayan, ama daha çok başta Büyükşehir olmak üzere Aziziye, Yakutiye ve Palandöken Belediyeleri ile Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü’ne yönelik olarak yayınlanan genelgede, daha çok karla mücadele çalışmalarına ağırlık verilmesi isteniyor. Hayli uzun olan ve hiçbir ayrıntının gözden ırak tutulmadığı talimatnamede, şu emirler sıralandı:

EKSİKLİKLER GÖZDEN GEÇİRİLSİN! Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Yakutiye, Palandöken, Aziziye Belediye Başkanlıkları ve Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü olmak üzere kar ile mücadelede görevli bütün kurum ve kuruluşlar kış mevsimi hazırlıklarını ivedilikle gözden geçirecek, eksiklikleri varsa en kısa zamanda tamamlanacaktır.

EKİPLER 7/24 SAAT ESASINA GÖRE ÇALIŞACAK! Büyükşehir Belediye Başkanlığı; İl merkezi, ilçeler ve ilçelere bağlı mahalle/köylerde kar ve tipi nedeniyle kapanan yolların açılması, yolu kar nedeniyle kapanan mahalle/köylerden hasta vatandaşların kurtarılması ve mahsur kalan araç ve vatandaşların kurtarılması için; 7 gün 24 saat esasına göre görev yapacak birimlerine ait bütün yetkililerinin, var ise yardımcılarının, personellerinin ve İlçe şantiye yetkililerinin ad, soyad, unvan, iş ve cep telefonları 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilecektir.

İLÇE BELEDİYELERİ İRTİBAT BÜROSU OLUŞTURACAK! Yakutiye, Palandöken, Aziziye Belediye Başkanlıkları, Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ve kar  ile mücadelede görevli diğer kurum ve kuruluşlar;  24 saat ulaşılabilecek şekilde birer İRTİBAT BÜROSU (MERKEZ) oluşturacak, buraya bir yetkili  ve yardımcısı ile yeterince personel görevlendirecek, görevlendirilen yetkilinin,  yardımcısının ve personellerin ve  varsa İlçe şantiye yetkililerinin ad, soyad, unvan, iş ve cep telefonları  112 Acil Çağrı Merkezine bildirilecektir.  

EKİPLERİN CEP TELEFONLARI AÇIK TUTULACAK! Bütün kurum kuruluş amirleri ile kurumlarda kar ile mücadelede görevli yetkili ve ilgili personeller   24 saat ulaşılabilecek şekilde cep telefonlarını sürekli açık bulunduracaklardır.

ELEKTRİK HATLARINA YAKIN AĞAÇLAR BUDANACAK! İlimiz merkezde kar yağışı başlamadan önce; Büyükşehir, Yakutiye, Palandöken ve Aziziye Belediye Başkanlıkları ile ARAS EDAŞ İl Koordinatörlüğü aralarında koordine kurarak,  elektrik hatlarının yakınında bulunan ağaçların budanması için gerekli çalışmaları yapacak ve olumsuzluklara meydan verilmeyecektir. Kamu ve özel bütün kurum ve kuruluşlar ile vatandaşların bahçe, tarla v.b.  sınırları içinde bulunan elektrik hatlarına yakın ağaçların budanma işlemi, kendi kurum ve şahıslarınca yapılacak, belediyeler ilgililere bildirim yaparak konuyu takip edeceklerdir.

YOL DURUMLARI RAPOR EDİLECEK

Kar yağışı ile birlikte haftanın 7 günü her gün sabah en geç saat 09.00’a kadar;

Büyükşehir Belediye Başkanlığınca; İlimiz genelinde 6360 sayılı Kanun gereğince önceden köy olup,  mahalle olan yerleşim yerlerine ait yolların kapalı/açık durumları,

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğünce ana yolların açık kapalı durumları,

Türk Telekom Bölge Müdürlüğünce il merkezi ve ilçelerimiz dahil olmak üzere telefon haberleşmesi kesik yerler,

ARAS EDAŞ İl Koordinatörlüğü elektrik arızası olan yerler,

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce hava kirliliği ölçümleri,

H.M.İ. Başmüdürlüğünce bir önceki güne ait uçakların kalkış ve iniş durumları,

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünce hava tahmin raporu, şehir merkezi kar kalınlığı her gün en geç saat        09:00’a kadar, meteorolojik uyarılarda bu güne kadar olduğu gibi ivedilikle,

H.M.İ Başmüdürlüğünce gün içinde meydana gelen olumsuzluklar  ivedilikle,

112 Acil Çağrı Merkezinin vedaterzkriz@hotmail.com adresine e-posta ile, e-postayla gönderilemediği takdirde 112 Acil Çağrı Merkezinin 235 47 18 nolu faksına veya  179  nolu direk hattı ile 234 17 75 ve 631 39 39  nolu  telefonlarına bildireceklerdir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.