Dolar 32,5471
Euro 34,8914
Altın 2.432,91
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 21°C

ULUDAĞ’DA ERZURUM RÜZGARI İSTİRECEKLER

ULUDAĞ’DA ERZURUM RÜZGARI İSTİRECEKLER
26 Ocak 2017 13:43

TÜRKİYE Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından 28-29 Ocak 2017 tarihlerinde Bursa Uludağ’da düzenlenecek olan “Atlı Kızak ve Geleneksel Kızak 2. Bursa Uludağ Şampiyonası” için yola çıkan Nenehatun, Ejder, Sevgi, Kuzey Yamacı, Karadam ve Karbeyaz Kulüpleri Sporcuları madalya sözü verdiler.Sporcular hem Geleneksel Erzurum Kızağının tanıtımını yapacak, hem de kıyasıya bir yarış içine girecek. Yaklaşık bir haftadır Erzurum İzci Evi’nde kampa giren sporcular, Erzurum kültürünün değerli bir parçası olan kızağı Türkiye’ye tanıtmanın kendileri için gurur verici olduğunu dile getirdiler.

GELENEKSEL ERZURUM KIZAĞI NEDİR?

Erzurum’da yüzyıllara dayanan bir geleneğin parçası olan tahta kızak, özellikle çocukların kış aylarında vazgeçilmesi oluyor. Geleneksel Erzurum Kızağı’nın diğerlerinden en büyük farkı, yan oturularak binilmesi. Binen kişi oturduğu yerde geriye doğru yaslanarak fren yapabiliyor. Ön tarafında kar sıçramalarını engellemek amacıyla panel bulunuyor. Yön kontrolü sağlamak için ayaklar kullanılıyor.

ERZURUM’DAN YOLA ÇIKTILAR

Toplam 18 sporcu ve 2 yöneticinin olduğu Erzurum Geleneksel Kızak kafilesini Nenehatun Spor Kulübü Başkanı Zekeriya Deniz uğurladı. Bursa Uludağ’da yapılacak geleneksel kızak yarışları; minikler, yıldızlar, gençler ve masterlar olmak üzere 4 kategoride yapılacak. Erzurum’dan sözkonusu organizasyona atlı kızakçıların da katılacağı belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.