Dolar 32,5327
Euro 34,9418
Altın 2.435,60
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 20°C

UMUT VERMEDİ, GERÇEĞİ SÖYLEDİ

UMUT VERMEDİ, GERÇEĞİ SÖYLEDİ
20 Eylül 2016 21:19

02-mustafa-hoca

AK Parti camiasında, “ulaşım” dendiğinde ilk akla gelen isimlerden olan Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, hükümetin uygulamasına başlayacağı cazibe merkezleri projesine ilişkin değerlendirmeler yaparken, hızlı tren ile ilgili bir soruya verdiği cevabıyla Erzurum’un umutlarını çook ötelere taşıdı.

Erzurum basını ile dün biraraya gelen ve daha çok uygulamasına başlanılacak olan Yatırım Destek Paketi ile ilgili bilgi veren, düşüncelerini paylaşan Milletvekili Mustafa Ilıcalı, bir gazetecinin, “Hızlı tren konusunda ne düşünüyorsunuz, bir tarih verebilir misiniz? Acaba hızlı tren Erzurum’a ne zaman gelir?” sorusuna gerçekci cevap verdi. Herkesin, “ha bugün gelecek, ha yarın” diye beklediği hızlı trenin Erzurum için, ancak 2023 vizyonu içinde değerlendirilebileceğini kaydeden Ilıcalı, şöyle devam etti:

“-Hızlı tren Erzurum’a 2023’ten önce gelmez. Ancak bu süreçte biz de birşeyler yapabilir, mesela istasyondaki tren hattını yolun altına alabiliriz. Hatta bir gidiş, bir geliş olmak üzere iki ayrı hat da döşenilebilir. Tren hatlarının yolun altına alınması, ileriye dönük bir adım olarak değerlendirilebilir. Yani hızlı tren geldiğinde, en azından bizim altyapımız tamamlandığından, sistem çok kolay kurulur ve yürür.”

Mustafa Ilıcalı’nın,gerçeği çok yalın bir şekilde ifade etmesi, hızlı tren konusunda çokça haber yapmış, umut saçmış basın mensuplarını da hayalkırıklığına uğrattı. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.