Dolar 32,5697
Euro 34,9628
Altın 2.425,41
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C

USTANIN USTALIĞI MİHRAPTA GİZLİ

USTANIN USTALIĞI MİHRAPTA GİZLİ
17 Eylül 2017 15:04

ERZURUM‘un Uzundere İlçesi, sadece sessizliği ve sakin şehir ünvanına sahip oluşuyla değil, aynı zamanda sahip olduğu doğal ve tarihi değerleriyle de farklılık oluşturuyor.

İlçe merkezine birkaç kilometre kuzeyde bulunan ve “Orta Cami” olarak da adlandırılan 175 yıllık İnçer Cami, mihrabında gizlenen minare ile biliniyor.

Öğle saatlerinde, caminin sağ ve sol duvarlarında bulunan “küçük” pencerelerden sızan ışık, mihrapta minare gölgesinin ortaya çıkmasına neden oluyor.

PENCERELER BÜYÜYÜNCE TILSIM BOZULMUŞ

Ustasının kim olduğu bilinmeyen camide tamirat, tadilat çalışması yapıldığını, o günün insanlarının “ışık daha fazla gelsin” diyerek, küçük pencereleri büyütme yoluna gittiğini hatırlatan Cami İmamı İhsan Özdemir, “Pencereler büyütüldükten, içeri daha fazla ışık girmeye başladıktan sonra, mihraptaki minara de kaybolmuş, yani tılsım bozulmuş” hatırlatması yaptı.

CAMİNİN ÜNÜ HAYLİ FAZLA

Mihraptaki minare gölgesinin kaybolmasına üzülen cami cemaatinin, yaptıkları yanlışın farkına varmasıyla birlikte hatanın düzeltildiğini belirten İmam Özdemir, “Pencereler küçültülüp, eski haline getirilince, mihraptaki minare gölgesi de yeniden oluşmaya başladı. 175 yıllık tarihi bir cami. Özellikle mihraptaki minareyi görmek isteyen çok sayıda insan camimizi ziyaret ediyor, ustanın ışıkla yaptığı gösteriyi hayranlıkla izliyor” dedi.

YORUMLAR

  1. İhsan ÖZDEMİR dedi ki:

    Çok teşekkür ederim. İlçemizi ve camimizi tanıttınız.Yine beklerim