Dolar 32,5998
Euro 34,8045
Altın 2.495,11
BİST 9.480,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

VAHİT BİNGÖL: İBRAHİM’İN ACISINI UNUTAMADIK

VAHİT BİNGÖL: İBRAHİM’İN ACISINI UNUTAMADIK
11 Mayıs 2018 20:06

KENDİSİ gibi Narmanlı olan İbrahim Erkal’ın ölüm yıldönümünde bir açıklama yapan İYİ Parti Erzurum Milletvekili Aday Adayı Vahit Bingöl, “Çok genç yaşta kaybettiğimiz, son derece donanımlı bir sanatçı, iyi de bir Erzurumlu olan İbrahim Erkal’ın acısı, aradan bir yıl geçmesine rağmen tazeliğini ve sızısını koruyor” dedi ve ekledi: “Onun yerini doldurmak çok zor ve imkansız gibi gözüküyor.”

Geçtiğimiz yıl düşerek beyin kanaması geçiren ve uzun süre hastanede yaşam mücadelesi veren İbrahim Erkal, 11 mayıs 2017 tarihinde hayvata veda etmişti. İbrahim erkal’ın ölüm haberini aldığında, kardeşimi kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü ile sarsıldığını belirten Vahit Bingöl, yayınladığı taziye mesajında, İbrahim Erkal gibi Erzurum sevdalısı bir sanatçının yerinin dolmasını mümkün görmediğini belirtti.

HERKESİN SEVGİLİSİYDİ

İbrahim Erkal’ın mütevazi kişiliğiyle herkesin gönlünde taht kurduğunu hatırlatan Vahit Bingöl, “O, çok donanımlı bir sanatçıydı. Şarkı sözü yazan, kendi bestesini kendisi yapan, Erzurum için de hafızalardan silinmeyecek şarkılar söyleyerek kitleleri Palandöken’e çağıran İbrahim Erkal’ın kaybı, bu memleket açısından çok büyük olmuştur” dedi. Bingöl, daha sonra açıklamasını şöyle sürdürdü:

“- Erzurum, bir kültür şehri. Dolayısıyla bu şehirden çok sayıda sanatçı, kültür adamı, bilim insanı çıkmış, çıkmaya da devam ediyor. Ancak şehrin dokusuyla öylesine özdeşleşmiş, iç içe geçmiş sanatçılar var ki, onların kaybı çok daha acı oluyor. Hayattayken çok şeyi birlikte paylaştığımız İbrahim’in ölümü, işte öylesine büyük bir acıyı bizlere yaşatmıştır. Yine geçtiğimiz ay kaybettiğimiz Mükerrem Kemertaş ağabeyi, önceki yıllarda kaybettiğimiz Raci Alkır ağabeyi de yerleri dolmayacak, doldurulamayacak sanatçılardandı. Kaybettiğimiz tüm sanatçılarımıza, Sebahattin Bulut gibi, Nuri Güraksın, Zinnur Tiryaki gibi kültür adamlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Eğer bir gün bize de millete ve Erzurum’a hizmet etme fırsatı doğarsa, o değerlerimizin adını yaşatmak, boynumuzun borcu olacaktır.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.