Dolar 32,5430
Euro 34,8814
Altın 2.430,98
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
22°C
Parçalı Bulutlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 21°C
Cts 22°C

VALİ AZİZOĞLU, ALLAHUEKBER ŞEHİTLERİ’Nİ BÖYLE ANDI

VALİ AZİZOĞLU, ALLAHUEKBER ŞEHİTLERİ’Nİ BÖYLE ANDI
23 Aralık 2016 15:07

ALLAHUEKBER Harekatı Şehitleri’ni anmak amacıyla yurdun çeşitli illerinden Erzurum’a gelen federasyon başkanları ve temsilcilerini kabul eden Vali Seyfettin Azizoğlu, “Allahuekber Harekatı belki başarısızlıkla sonuçlanmıştır ama askerimizin yürekliliğini, yiğitliğini, cesaretini ve emre itaatini ortaya koyma açısından son derece önemlidir. Öyle bir harekatı ancak böyle kahraman bir ordu yapabilirdi” dedi.

“MEĞER TÜRKİYE BURADAYMIŞ!”

Allahuekber Harekatı’nın 102. Yıl dönümü nedeniyle yurdun dört bir tarafından, “Yedi Renk Tek Yürek” projesi kapsamında Erzurum’a gelen Şenkaya Köy Dernekleri Federasyonu ile diğer illerin dernek temsilcileri, Vali Seyfettin Azizoğlu’nu ziyaret ettiler. Kalabalık heyeti valilik toplantı salonunda kabul eden Vali Azizoğlu, ziyaretçilerin çok farklı illerden geldiğini öğrenince, “ Meğerse Türkiye buradaymış” demekten kendini alamadı.

Heyetin Şenkaya ve Bardız’a gideceğini öğrenen Vali Azizoğlu, konukların soğuğa karşı önlem almalarını istedi. Ekip şeflerinin, “Askerimizin 102 yıl önce yaşadığı sıkıntıyı biz de yaşamak istiyoruz” sözüne karşılık olarak Vali Azizoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

ASKERİMİZİN KAHRAMANLIĞINI HİÇBİR ŞEY GÖLGELEYEMEZ

“- Allahuekber Harekatı’nın başlangıç yeri Bardız’dır. Ruslar’a karşı, Sarıkamış’ı geri almak amacıyla bir harekat başlatılmış, ancak başarısız olunmuştur. Bu başarısızlık askerimizin kahramanlığını, yiğitliğini, emre karşı itaatini asla gölgeleyemez. Bu harekat öyle her ordunun girişebileceği bir harekat değidir. Düşünün ki, elbiseler ince, beslenme iyi değil. Siz böyle şartlar altında savaşa gidiyorsunuz. Emin olun, dünyada böyle bir harekatı bir başka ordu yapamazdı. Eğer ordu zamanında takviye edilseydi, belki de savaş kaybedilmezdi. Biz çok şehit vermişiz, Ruslar da takviye görmüş. Netice alamayışımızın sebebi bu. Ancak kahramanlarımızı unutmuş değiliz. Yürüyüşlere ben de katıldım. Yurdun her tarafından insanlar geliyor. Yanımda yürüyen gençlerden birisi Hakkari’den birisi de Diyarbakır’dan gelmişti. Halkımızın benimsediği, sahiplendiği bir yürüyüştür bu. Yürüyüşün kutlu hale dönüşmesinin sebeplerinden birisi de budur.”

Toplantıda farklı bölgelerden gelmiş çok sayıda insanı karşısında gören Vali Seyfettin Azizoğlu, kendilerine cazibe merkezleri ile ilgili bilgi de sundu. İşadamlarını Erzurum’a yatırım yapmaya çağıran Vali Azizoğlu, “Devletimiz, yatırımcıya her türlü kolaylığı sağlıyor, imkan sunuyor. Bu fırsatı kaçırmamak ve iyi değerlendirmek gerekiyor. Yatırımcılara kolaylık sağlamaya hazırız” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.