Dolar 32,5309
Euro 34,9615
Altın 2.439,32
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 20°C

VALİ AZİZOĞLU’NDAN “HAYDİ TABYALAR’A” ÇAĞRISI

VALİ AZİZOĞLU’NDAN “HAYDİ TABYALAR’A” ÇAĞRISI
9 Kasım 2016 12:21

49-vali

VALİ Seyfettin Azizoğlu, “Ecdadın Aziziye Tabyaları’nda yazdığı şanlı destanı anacağımız 12 Kasım Cumartesi günü; kadın-erkek, genç-yaşlı, çocuk demeden tüm halkımızı tabyalar yürüyüşüne davet ediyoruz” dedi.

“Erzurum, Tarihine Yürüyor” projesi kapsamında üç yıl önce başlanılan ve geleneksel hale dönüşen tabyalar yürüyüşünün, 12 Kasım Cumartesi yapılacağını hatırlatan Vali Seyfettin Azizoğlu, yaptığı yazılı açıklamada Aziziye Destanı’nın önemine dikkat çekti.

HAVA SOĞUK DA OLSA YÜRÜYECEĞİZ

Dünyada eşine az rastlanan ordu -millet dayanışmasının en anlamlı örneklerinden birisi olan Aziziye Destanı’nın yıldönümünde, tüm vatandaşları, “hava soğuk da olsa, o gün kar da yağsa, yağmur da yağsa kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk demeden tüm halkımızı ecdada yapacağımız bu kutlu yürüyüşe bekliyoruz” diyerek yürüyüşe çağıran Vali Azizoğlu, şunları belirtti:

“Okunan sabah ezanlarıyla birlikte düşmanın tabyaları ele geçirdiğini öğrenen halkımızın, eline geçirdiği balta, satır gibi aletlerle tabyalara koşup, askeriyle omuz omuza vererek yaptığı özgürlük mücadelesi, her türlü takdirin ötesinde muhteşem bir olaydır. Aziziye Destanı, Kara Fatmaların destanıdır. Aziziye Destanı, evladının annesiz yaşayabileceğini, ama vatansız yaşayamayacağını söyleyerek kundaktaki bebeğini bırakıp, önce vatan diyen kahraman Nene Hatunların yazdığı destanın adıdır.”

ON BİNLER BİRARAYA GELECEK

Tarihte “93 Harbi” olarak anılan 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı’nın en çetin muharebelerinin geçtiği Erzurum’da, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek proje ile on binlerce vatandaşın tekrar bir araya gelmesi bekleniyor. 9 Kasım 1877 sabahı Aziziye Tabyaları’nda destan yazan ecdada geçen yıllarda olduğu gibi, bu yıl da Erzurumlular, sabah şafak sökerken ellerinde bayraklarıyla Aziziye Tabyaları’na yürüyecek. Vatan sevgisi ve milli refleksinin sarsılmaz bir ifadesi olan bu kahramanlık destanı bu yıl 9 Kasım tarihinin Çarşamba gününe denk gelmesiyle 12 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Yürüyüşün ardından 1. Dünya savaşında etkin rol oynayan ecdad emaneti Erzurum’un Gez, Toparlak, Ağzıaçık, Sivişli, Uzun Ahmet, İlave, Höyükler ve Kaburga tabyaları Vali Azizoğlu ile beraberindeki heyet ziyaret edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.