Dolar 32,5631
Euro 34,7032
Altın 2.496,42
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

VALİ BEY TEFTİŞ ETMEK İSTEMEZ Mİ

VALİ BEY TEFTİŞ ETMEK İSTEMEZ Mİ
22 Ocak 2021 05:00

ÜLKEMİZİN başına musallat olduğu günden beri düzenimizi altüst eden, kamu hizmetlerini önemli ölçüde aksatan, sağlık hizmetlerini neredeyse duvara toslatsan korona belasına karşı alınan önlemler çerçevesinde geri plana itilen ağız ve diş sağlığı hizmetleri, “tuzukurular”ı çok da fazla örselemezken, sade vatandaşı perişan ediyor. Parası olan, gücü yetenlerin özel diş kliniklerini ihya ettiği Erzurum’da, Palandöken Devlet Hastanesi Diş Ünitesi’nin kapalı tutuluşuna kimse akıl, sır erdiremezken, sorun ve sıkıntılara, Sağlık Kurulu Başkanı sıfatıyla Vali Okay Memiş’in el atması istendi.

Koronavirüs salgınının patlak verdiği günlerde, önü-ardı çok fazla düşünülemeden, “panik halinde” apartopar alınan önlemler çerçevesinde, ülkede, şehirde, ilçe ve köylerde sanki sadece korona tehlikesi varmış gibi hareket edilmiş, diğer tüm sağlık hizmetleri rölantiye alınırken, ağız ve diş sağlığı üniteleri kapatılmıştı.

SÜREKLİ GĞNDEMDE TUTTUK

Yakın bir geçmişe kadar, özellikle Sağlık eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın da baskısıyla “binaları depreme dayanıklı değil” iddia ve gerekçesiyle kapatılması gündeme gelen, servislerinin bir bölümü iptal edilen, hekim ve yardımcı sağlık personeli sayısı ciddi anlamda azaltılarak “yıldırma politikası” uygulanan Palandöken Devler Hastanesi’ne reva görülmek istenen yanlı ve yanlış uygulamaya yerel medyada  sadece erzurumdanhaberler karşı çıktı, ses yükseltti.

TEHLİKE SADECE PALANDÖKEN’E Mİ ÖZGÜ?

Çoğu insanın hiçbir vasıtaya ihtiyaç duymadan ulaşabildiği, yürüme mesafesinde bir noktada bulunan, şehrin kültürüyle de özdeşleştiği bilinen, kapatılması istenirken bir anda  “kurtarıcı” rolü üstlenen hastanenin diş servisinin kapalı tutulmasının hiçbir haklı gerekçesi bulunmadığını öne suren vatandaşlar, “Eğer ağız ve diş anlamında bir tehlike söz konusuysa, neden diğer yerlerde hizmet veriliyor, neden özel klinikler açık? Yani tehlike sadece Palandöken Devlet Hastanesi’nin diş ünitesinde mi var?” diye konuştular.

YOĞUNLUK ÇOK, PERSONEL YOK

Bölge Eğitim Hastanesi’nin tadilata alınmasıyla birlikte ciddi yoğunluğun yaşandığı, “pandemi” hastanesine dönüştürülen Şehir Hastanesi’nin “artığı” haline sokulan Palandöken Devlet Hastanesinde ortaya çıkan yoğunluk, hem personel ve hem de vatandaşın sağlığını bir başka boyutuyla tehdit etmeye başladı.

Covid-19 dışında kalan hastalara sağlık hizmetinin verilmeye çalışıldığı Palandöken Devlet Hastanesi’nin bazı polikliniklerinde hekim başına düşen günlük hasta sayısı 150’nın üstüne çıkıyor. Hastaneye mutlaka personel takviyesi yapılmasını “artık çileye son verilsin” isteğiyle dike getiren vatandaşlar, diş polikliniğimin de açılmasını istiyorlar.

VALİ MEMİŞ’E ÇAĞRI VAR

Korona salgınının en çok özel diş polikliniklerinin işine yaradığını, oralarda çok ciddi hareketlilik yaşandığını, bu arada diş çekimi, dolgu ve diğer hizmetlere karşı “astronomik” ücretler talep edildiğini ve alındığını hatırlatan vatandaşlar, “Parası olan her türlü sağlık hizmetini rahatlıkla alabiliyor, diş sıkıntısına istediği yerde çare bulabiliyor. Ya gariban insanlar ne yapsın? Sağlık hizmeti sadece korona hastalarına verilir oldu. Ne yani biz de korona mı olalım? Palandöken Devlet Hastanesi Diş Polikliniği, hizmete hazır halde öylece duruyor. Servisin hizmete sokulması sadece birilerinin ‘ağa keyfi’ne kalmış durumda. Acaba hastanelerde yaşanılan sıkıntıdan sayın Okay Memiş’in haberi var mı, ya da konu sağlık kurulunda hiç gündeme geldi de tartışıldı mı? Sayın vali beyi, makamına çok yakın bir noktada olan Palandöken Devlet Hastanesi’ni arada bir yoklama ve kontrol yapmaya çağırıyoruz” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.