Dolar 32,5141
Euro 34,9068
Altın 2.424,23
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C

VALİ MEMİŞ: DEVLET ADAMIYIM, ŞOVLA İŞİM OLAMAZ!

VALİ MEMİŞ: DEVLET ADAMIYIM, ŞOVLA İŞİM OLAMAZ!
10 Ocak 2020 15:21 | Son Güncellenme: 10 Ocak 2020 22:41

HER yıl 10 Ocak’ta kutlanan Çalışan Gazeteciler Günü’nün sabahında, Palandöken’de yeni yapılan “Ve Palandöken Otel”de basın mensupları ile bir araya gelen Vali Okay Memiş, altı kalın çizgilerle çizilecek birden çok mesaj verdi, “Herkes iş istiyor. Sokakta gezemez olduk. Baktık olacak değil, tekstilkent projesini hayata geçirdik” dedi.

Toplam 17 milyon liraya malolan ve inşaatı üç buçuk ay gibi kısa zamanda tamamlanan, Ve Palandöken Otel’de göreve geldikten sonra geçen bir yılın değerlendirmesini yapan Vali Okay Memiş, Erzurum gibi “özgül ağırlığı” olan bir şehirde görev yapıyor olmanın bilinci içinde hareket ettiğini söyledi, “Ben siyasetçi değil, devlet adamıyım. Öne çıkmak istemiyorum, kaçınıyorum, haya ediyorum. Bana teslim edilen devletin parasına da titizlikle sahip çıkıyorum” diye konuştu.

Hayvancılık konusundaki iddiasını yineleyerek söze başlayan ve “Şu an Erzurum olarak 890 bin büyükbaş hayvana sahibiz. Bunu yıl sonuna kadar bir milyona çıkartmayı hedefliyoruz” diyen vali Memiş, tarım alanında da iddialı olduklarını kaydetti. 5 bin çiftçiye toplamda 740 ton yem tohumu dağıttıklarını, karşılığında çiftçinin 60 milyon lira gelir sağladığını belirten Vali Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü:

PARAYI SAÇMA SAPAN YERLERE HARCAMADIK

“- Büyükşehir statüsüne sahip bir kent olduğumuz için, özel idaremiz yok. Onun sağladığı imkanlardan valilik olarak mahrumuz. Çok az miktarda ödenek geliyor. O para da kaymakamlıkların özel ihtiyaçlarına ancak yetiyor. Girişimlerde bulunduk. Cumhurbaşkanlığı’ndan özel olarak bize 30 milyon lira ödenek çıkartıldı. O paranın sizlere hesabını veriyorum. 30 milyon liranın 10 milyon lirasını hayvancılığa harcadık. 12 milyon lirasını eğitime ayırdık, 8 milyon lirasını da turizmin ihtiyaçlarına ve yatırımlarına verdik. Anlayacağınız bu parayı saçma sapan yerlere harcamadık.”

MÜFETTİŞLER UTANDILAR

Turizm konusunda ciddi çalışma ve hazırlıklar içinde olduklarını, Tortum Şelalesi gibi dünyaya malolacak bir değere sahip çıkılamadığını gördüğünde şaşkına döndüğünü belirten Vali Memiş, “Orası özel mülkiyet. Gittim gezdim, gördüklerime inanamadım. Neymiş efendim SİT alanıymış da bu nedenle izin verilemiyormuş. Ankara’dan gelen müfettişi tuvalete soktum, utandılar. Gerçekten tortum Şelalesi utanılacak haldeydi. Mülk sahiplerine 500 bin Euro hibe desteği verdik. Yakında orada çalışmalara başlanılacak. Erzurum’da olumsuz giden işlerden kendimi sorumlu tutuyorum. Sonuçta ben birkadim şehirde görev yapıyorum. Her şeyinden sorumlu olmam gerekir. Aynı aksaklığı Narman’da da gördüm. Muhteşem bir doğa, ama turizm anlayışı sıfır. Tesis yok, tuvalet bile yok. Oraya kim gelir. Projemizi hazırladık. Balon turizmi başlatacağız. at safarileri olacak, sosyal ihtiyaçların karşılanacağı tesisler, yürüyüş yolları; hepsi yapılacak. Narman Peribacaları’nı da marka yapacağız” diye konuştu.

TEKSTİL KENT TAMAM

Erzurum’da ciddi anlamda işsizlik yaşandığını, sokağa çıkamaz olduklarını, gören herkesin kendisinden iş istediğini hatırlatan Vali Okay Memiş, bu soruna çare olabilecek bir yatırımı yakında hayata geçireceklerini belirtti. Tekstil kent adı altında yatırım yaptıklarını, çalışmaları 4 ayda tamamladıklarını ve 20 milyon lira harcadıklarını ifade eden Veli Memiş, 2 bin kişinin istihdam edileceği işe 16 bin başvuru olduğuna dikkat çekti. Tekstil Kent’te yer almak isteyen çok önemli firmaların kıran kırana mücadele ettiğini ve ihaleyi kazanan şirketlerin ön hazırlıkları tamamladığını belirten Vali Memiş, “Önemli mağazalar şişme mont yapacak ve dünyaya pazarlayacaklar” dedi.

İHALE BİZİM DÖNEMİMİZDE YAPILMADI

Havalimanı konusunda yaşanılan sorun ve sıkıntılara da değinen Vali Okay Memiş, sözlerini şöyle tamamladı:

“- Ben, kendi dönemimde yaptığımız ihale ve hazırladığımız projeleri eksiksiz ve aksaksız yürütüyorum. Havalimanı ihalesi bizden önce, genel müdürlük yapmış. Eylül ayında otel işletmecileri geldi, ‘Vali Bey, iş tamamlanmayacak’ uyarısı yaptılar.Müteahhit firma yetkilileri ile görüştüm, onlar da işin yetişeceğini söylediler. Ancak olmadı. Çok yakın markaja almamıza rağmen, yurtdışından, İtalya’dan alınması gereken malzemeler gelmedi, getirilemedi. böyle olunca da havalimanında sorun, sıkıntı kaçınılmaz oldu. Bu demek değil ki, mazeretlerin arkasına sığınıyoruz. sonuçta her şey ortada. Eleştirilere hak veriyor, sorumluluğu üstleniyorum. Çok önemli, özgül ağırlığı olan kadim bir şehirde görev yaptığımın bilincindeyim. Olumsuz her şeyden kendimi sorumlu tutuyorum. Bir yılda yaptıklarımız bunlar. sizlere hesabını veriyorum.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.