Dolar 32,3697
Euro 35,0071
Altın 2.325,73
BİST 9.097,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

VALİ MEMİŞ, DÜNYA İNSANLARINI ERZURUM’A DAVET ETTİ

VALİ MEMİŞ, DÜNYA İNSANLARINI ERZURUM’A DAVET ETTİ
18 Kasım 2018 17:00

VALİ Okay Memiş, tarihi ve kültürel mekânları gezdi, yetkililerden bilgi aldı, “Tüm dünya insanlarını Erzurum’a kayak yapmaya, tahiri havayı teneffüs etmeye, yöresel tatları tatmaya davet ediyoruz” dedi.

Haftasonu ilgili kurum müdürleri ile birlikte Abdurrahman Gazi Türbesi’nden başlayan, Aziziye ve Mecidiye Tabyaları’na giden Vali Memiş, ardından Kongre Binası, Çifte Minareli Medrese, Üç Kümbetler, Erzurum Kalesi ve restore edilen tarihi Erzurum Evleri’ni dolaşarak incelemelerde bulundu.

BURAM BURAM TARİH KOKAN MEKANLAR

Buram buram tarih kokan mekanları İstanbul’un Sultanahmet Meydanı’na benzeten Vali Memiş, “Erzurum’un Sultanahmet Meydanı da bu alan olacaktır” diyerek, bürokratlara büyük bir hedefin işaretini verdi.

Tarihi mekânları hayranlıkla inceleyen Vali Memiş, Erzurum’un tarihi ve kültürel değerlere sahip Türkiye’nin kadim şehirlerinden biri olduğuna dikkat çekti.

ERZURUM’A DAVET

Değişik medeniyetlere ev sahipliği yapan Erzurum’un önemini her dönem muhafaza ettiğini ifade eden Vali Memiş, “Erzurum tarihi ve kültürel derinliği olan bir medeniyet şehri. Anadolu Selçukluları dönemindeki beyliklere başkentlik yapmış bir vilayet, aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşını başlatarak Türkiye’nin kaderinin değiştirdiği bir il. Kongre binası ve 93 harbinde destan yazılan tabyaları gördük, Nenehatun’a fatihamızı okuduk.. Erzurum, Türk Yurdu’nun korunmasında büyük mücadele vermiş bir vilayettir. Çifte Minareli Medrese  önemli bir eser ve aynı zamanda bir üniversite. Üç Kümbetler’i, camileri, Palandöken Kayak Merkezi, Kalesi ile ilçelerindeki doğal ve tarihi mekânlarıyla birlikte yılda bir milyon turisti ağırlayan böylesi bir tarih kentinde görev yapmaktan ayrıca mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Bütün vatandaşlarımızı Erzurum’a davet ediyoruz. Sadece varlıklı insanlarımız değil, orta gelirli insanlarında kayak yaptığı ve yapabileceği tek yer Palandöken’dir. Erzurum’a gelen vatandaşlarımız, sadece kayak keyfi yaşamakla kalmayacak, aynı zamanda tarihi mekânları gezerek tatilinin tadını çıkartıp, yöresel lezzetleri tadabilecekler. Tüm dünya insanlarını, ülkemizin en güvenli şehri Erzurum’a davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.