Dolar 32,5991
Euro 34,7956
Altın 2.409,60
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 22°C
Cum 21°C
Cts 22°C

VALİ MEMİŞ: ERZURUM’DAN İSTANBUL’A SELAM GETİRDİK!

VALİ MEMİŞ: ERZURUM’DAN İSTANBUL’A SELAM GETİRDİK!
16 Kasım 2019 03:32 | Son Güncellenme: 16 Kasım 2019 08:02

ERZURUM Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Erzurum Konfederasyonu (ERKON) tarafından düzenlenen “Kadim Şehir Erzurum Tanıtım Günleri” geniş bir katılımla başladı.

CHP’Lİ GÜRSEL TEKİN DE KATILDI

Maltepe Etkinlik Alanı’nda yapılan tanıtım günleri programına, Vali Okay Memiş, İçişleri Eski Bakanı ve Ak Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ilçe kaymakam ve belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

DADAŞLAR NEFES KESTİ

Sunuculuğunu Adavapuru Şakir Bozan’ın yaptığı programda, bar ekibinin gösterileri izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Erzurum Tanıtım Günleri Organizasyon Komitesi Başkanı Halil Karapınar, yaptığı açış konuşmasında, önemli mesajlar verdi. İstanbul’da yaklaşık 500 bin erzurumlu bulunduğunu hatırlatan Karapınar, “Biz bu etkinliği düzenleme işini organizatör şirkelerine de verebilir, dolayısıyla rahatımıza bakardık. Ama öyle yapmadık, sorumluluğumuzun bilincinden hareketle elimizi değil, gövdemizi taşın altına soktuk. ERKON olarak Erzurum’un adının ticaretle anılmasını istemedik” dedi.

Vali Okay Memiş de konuşmasında alanda bulunan kalabalığa, “Cumhuriyet’i kuran şehir Erzurum’dan Osmanlı’nın başkenti İstanbul’a selam getirdik“ diye seslendi.

Erzurum dışında oturan Erzurumluları kente davet eden Vali Memiş, “Bizim en önemli gücümüz dışarda yaşan Dadaş kardeşlerimiz. Erzurum dışında oturan kardeşlerimizi, Erzurum’a ev yapmaya davet ediyorum. bu tür yerlerde yaşam şartları zorlaştı. “ifadeleri kullandı.

Erzurum’a değer katmak için önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Vali Memiş, tarım ve turizmde önemli hedeflerinin olduğunu söyledi.

Tanıtım günlerine Erzurum’dan kalabalık bir heyetle katıldıklarını ifade eden Vali Memiş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Tüm tarihi güzelliklerimiz ile buradayız. Tarihimizden aldığımız bu kimlikle dadaş kültürü ile buradayız. Şehre değer katmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Tarımda turizmde çok önemli hedeflerimiz var. Tüm hemşerilerimiz ile Tüm Türkiye’yi Erzurum’a davet ediyorum.”

Pendik Yenişehir Ulu Camii İmam Hatibi Hafız Mükremin Bayır’ın yaptırdığı duanın ardından açılış kurdelası kesildi.

Erzurum Tanıtım günleri, kitap imza kampanyaları, konserler ve sergi etkinlikleri ile 17 Kasım Pazar gününe kadar sürecek. erzhaber – Fotoğraflar: Erzurum Valiliği Basın Bürosu

YORUMLAR

  1. Halide alyap dedi ki:

    Iki gun gittim harikaydi anilarimizi tazeliyoruz alistigimiz damak tatimuzi devam ettiriyoruz sagolun boyle organizasyonlari bekliyoruz