Dolar 32,5059
Euro 34,9169
Altın 2.447,53
BİST 9.711,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 21°C

VALİ MEMİŞ’TEN TESPİH USTASI’NA ZİYARET

VALİ MEMİŞ’TEN TESPİH USTASI’NA ZİYARET
5 Şubat 2019 11:52 | Son Güncellenme: 5 Şubat 2019 11:53

EL emeği, göz nuru dökerek yaptığı biri birinden güzel tespihleri ile nam salan ve ünü Erzurum sınırlarının çok ötesine taşan Bünyamin Usta (Korucu), Vali Okay Memiş’e mesleğinin sırlarından ipuçları verdi.

Başta kehribar olmak üzere, kuka, Oltutaşı, mamut, fil ve balık dişi ile farklı ağaç türlerini, göz nuru dökerek sanata dönüştüren ve ortaya paha biçilmez eserler çıkaran ustaların ustası Bünyamin Korucu, mütevazi atölyesinde Vali Okay Memiş’i ağırladı.

Erzurum’un önemli değerlerinden olan, tespih ustalığı konusunda kimsenin eline su dökemediği Bünyamin Korucu, Vali Okay Memiş’i ağırlamanın mutluluğunu yaşadı.

Vali Memiş ile tespih yapımı ve kalitesi konusunda sohbet eden Bünyamin Usta, mesleğinin incelikleri ile ilgili olarak kendisine ipuçları da verdi.

Şehrin valisini dükkanında görmekten ve ağırlamaktan son derece mutluluk duyduğunu belirten Bünyamin Korucu, “Şehrin en üst mülki amiri bir insanı karşımızda görmekten, kendisi ile sohbet etmekten büyük mutluluk duyduk. Bu tür mütevazi davranışlar, insanı hem mutlu ediyor, hem de çalışma şevkini artırıyor” dedi.

Vali Memiş, mesleğinde isim yapmış bir ustayı atölyesinde ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi, “Böylesi ustaların varlığından toplum olarak yararlanmalıyız” diye konuştu. erzhaber

 

YORUMLAR

  1. m.zeki dedi ki:

    böyle değerli ustaların değerini bilmek lazım…hürmetle…