Dolar 32,3684
Euro 34,9598
Altın 2.325,27
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

VALİ, ÖĞRETMENİN ‘TAYİN’ İSTEĞİNİ OYLAMAYA SUNDU

VALİ, ÖĞRETMENİN ‘TAYİN’ İSTEĞİNİ OYLAMAYA SUNDU
13 Ekim 2016 12:19

oylama

 

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu’nun 15 günde bir düzenlediği ‘Halk Günü’ toplantısına 3 çocuğu ile katılan öğretmen Sevda Örs, 4 yıldır köyde görev yapması nedeniyle eşinden ayrı yaşamak zorunda kaldığından dert yanarak, tayin istedi.

 

ERZURUM Valisi Seyfettin Azizoğlu’nun 15 günde bir düzenlediği ‘Halk Günü’ toplantısına 3 çocuğu ile katılan öğretmen Sevda Örs, 4 yıldır köyde görev yapması nedeniyle eşinden ayrı yaşamak zorunda kaldığından dert yanarak, kent merkezine tayin istedi. Vali Azizoğlu, öğretmen Örs için Halk Günü’ne katılanlar arasında oylama yaptırdı. Çoğunluk ‘evet’ deyince, Vali de tayini onayladı.

Erzurum’a 150 kilometre uzaklıktaki Karayazı İlçesi’ne 10 kilometre mesafede bulunan Turnagöl Köyü’nde Beden Eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Sevda Örs, Vali Seyfettin Azizoğlu’nun Hükümet Konafı’nda 15 günde bir düzenlediği ‘Halk Günü’ toplantısına 3 çocuğu ile katıldı.
‘AİLE BİRLİĞİ ADINA’
Erzurum DHMİ’de çalışan eşiyle 4 yıldır ayrı yaşamak zorunda kaldığını belirten Sevda Örs, Vali Seyfettin Azizoğlu’ndan Erzurum kent merkezine tayin istedi. Sevda Örs, halk gününde şunları anlattı:
“Beden Eğitim öğretmeni olarak Karayazı İlçesi’nin Turnagöl Köyü’nde 4 yıldır görev yapıyorum. Eşim DHMİ’de tekniker olduğu için yanıma gelemiyor. Biz her eğitim- öğretim yılında çocuklarımla birlikte eşimle ayrı yaşamak zorunda kalıyoruz. Üç çocuğum var. Hem onlarla hem okulla uğraşmak çok zor. Sizden tek isteğim öğretmen olarak kent merkezinde görevlendirmeniz. Aile birliği adına böyle bir talepte bulunuyorum. Aksi halde ülkemin her yerinde seve seve çalışırım.”
VALİ: TAYİN İÇİN HERKESİN BİR GEREKÇESİ VAR
Tayin olabilmek için herkesin bir gerekçesi olduğunu vurgulayan Vali Seyfettin Azizoğlu ise, “Herkes istediği yere gidince ilçe ve köylerde öğretmen kalmıyor. Biz de bu yıl böyle bir şeyin yaşanmaması için karar aldık ve ‘herkes görev yerinde çalışacak’ dedik. Şimdi senin durumun buradaki heyetin kararına bağlı. Onlar ne derse onu yapacağım. Erzurumlu’lar ne diyorsunuz hoca hanım için. Orada mı kalsın, buraya mı gelsin?” diye oylama yaptı.
‘AİLE BİRLİKTE İSE GÜZELDİR’
Halk gününe katılanların büyük bir bölümü el kaldırıp, “Aile birlikte ise güzeldir, haklı gerekçeleri var. Tayini yapılsın” diye karşılık verince Vali Azizoğulu öğretmen Örs’ün talebini kabul etti. Çocukları ile birlikte salondan sevinçle çıkan Sevda Örs, oyları ile kendisine destek verenlere teşekkür etti.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.