Dolar 32,4818
Euro 35,1017
Altın 2.325,85
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

VALİ VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AŞURE DAĞITTI

VALİ VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AŞURE DAĞITTI
3 Ekim 2017 17:41

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi ile Erenler Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından vatandaşlara aşure dağıtıldı.

Aşure dağıtımına katılan Vali Seyfettin Azizoğlu, Muharrem ayının önemli gün ve aylara tanık olduğunu hatırlattı, “Muharrem ayı, Hazreti Adem’in yeryüzüne indiği aydır. Hazreti Nuh’un denizden karaya çıktığı gün ve en sonda Hazreti Hüseyin’in Kerbela’da şehit edildiği gündür. Muharrem, o günden bugüne İslam coğrafyasında büyük hüzünlerle anılmaktadır. 1400 yıldır bu acıyı içimizde ve yüreğimizde yaşatıyoruz ve bunu yaşatmaya devam ediyoruz” dedi.

“MUHARREM AYI HÜRMETE ŞAYAN BİR AYDIR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, “Dünyanın neresinde olursak olalım, mezhebimiz, meşrebimiz, kültürümüz, coğrafyamız, dünya görüşümüz ne olursa olsun, Kerbelâ, İslâm ümmeti olarak hepimizin ortak acısıdır, ortak hüznüdür, ortak kederidir” dedi.

“Kerbelâ’nın acısını hissetmek, Kerbelâ’nın hüznünü yaşamak, Kerbelâ’nın elemiyle elemlenmek, kederiyle kederlenmek elbette muteberdir” diyen Sekmen, “Kerbelâ şehitleri için gözyaşı dökmek takdire şayandır. Bugün bize düşen Kerbelâ’yı doğru okumak ve doğru anlamaktır. Kerbelâ’yı anlamak, Kerbelâ’dan ayrılık-gayrılık değil; birlik-beraberlik çıkarmaktır. Kerbelâ’dan kin, nefret ve öfke değil; sevgi, muhabbet ve hoşgörü devşirmektir. Kerbelâ’yı anlamak, Hz. Hüseyin gibi davranmaktır; Hüseyince yaşamaktır” diye konuştu.

Dualar ve konuşmaların ardından Vali Seyfettin Azizoğlu, Başkan Mehmet Sekmen ve Erzurum İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ile diğer protokol üyeleri vatandaşlara aşure ikram etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.