Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

VATAN İÇİN ÇARPIŞANLARA BAKTIĞIMIZ PENCERE!

VATAN İÇİN ÇARPIŞANLARA BAKTIĞIMIZ PENCERE!
25 Mart 2018 07:20

ERZURUM’da “şehit mezarlığı” dendiğinde ilk akla gelen yer Karskapı Şehitliği olur.

Karskapı’nın dışında başka yerlerde şehit mezarları vardır, ama şehitlerin topluca yattığı, başta Erzurum’un kurtuluş bayramı olmak üzere, anılması gereken önemli günlerde törenlerin yapıldığı bir başka yer daha yoktur.

Bugünlerde Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıldönümü nedeniyle ziyaretçi akınına uğrayan, bayraklarla donatılan Karskapı Şehitliği’nde, Osmanlı-Rus Savaşları sırasında vatan savunmasını kahramanca yaparken şehit düşen bazı Osmanlı paşaları ile subay mezarları da bulunuyor.

Mezarların başlangıcında, hangi mezarda kimin yattığını belirten küçük boyutlu bir de dikili taş göze çarpıyor.

Yıllar önce, günün koşullarının elverdiği ölçüde, bir kaide üzerine yerleştirilen dikili taşın üzerinde, şehitlikte yatan 14 general ve subayın isimleri sıralanmış.

EKSİKLER GİDERİLSİN

Zaman içerisinde yıpranan, deforme olan, sıvası dökülen, üzeri kuş pisliği ile kirlenmiş tanıtım taşının şehitliğe yakışmadığını belirten vatandaşlar, bu taşın değiştirilmesini, şehitlik başta olmak üzere Asri Mezarlık’ta yatan, topluma malolmuş insanların yerlerinin kolaylıkla bulunmasını sağlayacak tabelalar yerleştirilmesini istedi, “Özellikle Asri Mezarlık’ta ziyaret edilmesi gereken çok sayıda önemli şahsiyet yatıyor. Zaman zaman insanlar, o mezarları ziyaret etmek istiyor, ama yerlerini bulmakta hayli zorluk çekiyorlar. O şahsiyetlerin mezar yerlerini gösterecek yön tabelalarına Asri Mezarlık’ta ihtiyaç var. Yetkililerin bu tür eksiklikleri gidermelerini istiyoruz” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.