Dolar 32,4900
Euro 34,7446
Altın 2.490,46
BİST 9.513,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 19°C

VATANDAŞIN MAYIS İSYANI!

VATANDAŞIN MAYIS İSYANI!
7 Haziran 2018 07:08

SEÇİM gezilerini sürdüren ve köy köy dolaşan İYİ Parti Erzurum Milletvekili Canan Uçar’ın gündeme getirdiği çamurlu köyler haberini onaylar nitelikte bir değerlendirme, Kayseri’de görev yapan Erzurumlu bir din görevlisinden geldi. “Dışarıdan bakıldığında cennet gibi, içine girildiğinde inanılmaz derecede pis” dediği köyünün fotoğraflarını erzurumdanhaberler.com’a ulaştıran din görevlisi, “Kayseri’de köylerin içine mayıs dökmek yasak. Erzurum’daki köylerde de evlerin önüne mayıs dökmek yasaklanmalı” önerisi getirdi.

Baharın en coşkulu haliyle yaşandığı Erzurum’da, köylerin dıştan görünüşünün de çok hoş olduğunu, ancak aynı hoşluğun yerini köylerin içine girildiğinde rezalet görüntülerin aldığını belirten din görevlisi, “Kendi köyümüzü kendimiz yaşanmaz hale getiriyoruz” dedi.

Kayseri’de köylerin içine mayıs dökmenin ve hayvan yetiştirmenin yasak olduğunu belirten aynı din görevlisi, “Erzurum’da da köy içinde değil de, dışında besicilik yapılmalı, hele evlerin önüne mayıs dökmek kesinlikle yasaklanmalıdır” diye konuştu.

Kayseri köylerinde yaşanılanları, “Burada kesinlikle köyün icine ahir yapamazsın, yaparsan ilk önce seni komşun belediyeye bildirir. İnsanlar çocuklarının sağlığına çok duyarlı. O yüzden buraki koylerin içi asfalt ve güzel. Bahçeleri ve evlerinin önü rengarenk güllerle, üzüm asmaları ve sarmaşıklarla, hanimelleriyle süslüyken, köyümüze vardığımızda gördüklerimiz bizi üzüyor” diye anlattı, sözlerini, “Belediye geçen yıl köyün yollarını kilit taşı ile döşedi. Ancak tam rahatladık derken, taşların üzerine mayıs dökülmeye başlandı. Yani değişen bir şey olmadı. Ben bir vatandaş ve bir din görevlisi olarak bu pisliğin önüne geçilmesini, köylerin içinde hayvan yetiştiriciliğinin yapılmasının yasaklanmasını istiyorum” şeklinde sürdürdü. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.