Dolar 32,3984
Euro 35,0370
Altın 2.322,52
BİST 9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 17°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
17°C
Parçalı Bulutlu
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 18°C
Çar 14°C

VİNÇ’E İLGİNÇ GÖREV

VİNÇ’E İLGİNÇ GÖREV
27 Ocak 2018 07:23 | Son Güncellenme: 27 Ocak 2018 07:30

HAVA sıcaklığının inişli-çıkışlı bir seyir izlediği Erzurum’da, çatılardan sarkan buzlara karşı Büyükşehir Belediyesi de “vinçle müdahale” etmeye başladı. Piyasadan kiralanan ve İtfaiye Daire Başkanlığı’nın emrine verilen vinç, yüksek katlı binaların çatılarında biriken ve tehlike yaşatan karlara müdahale ediyor.

Geçtiğimiz yıllarda sıklıkla yaşanan, bazen ölümle bile sonuçlanan buzul tehlikesine, Büyükşehir Belediyesi vinçle müdahale etmeye başladı.

Vatandaşlardan gelen talep üzerine, tehlikenin yaşandığı adrese giden görevliler, buzla mücadeleyi kendilerine has yöntemlerle yerine getiriyorlar.

Gerekli önlemleri aldıktan sonra, vinçin sepetine binen görevli, binaların çatısına kadar yanaşıytıktan sonra, müdahalesine başlıyor. Her biri, insanın başına düşmesi halinde ağır yaralanmalara ve hatta ölümlere neden olabilecek büyüklükte olan sarkıtları, elindeki kürek ile temizleyen görevli, tehlikeyi bu şekilde savuşturuyor.

REZİSTANS PROJESİNE NE OLDU

Çatılarda oluşan sarkıt tehlikesiyle böyle bir yöntemle mücadele edilmesinin çok zor ve hatta imkansız olduğunu belirten vatandaşlar, “Erzurum’da yüzlerce bina ve o binaların çatılarından sarkan buzullar var. Bu mücadele vinçle yapılmaz. Başkan Mehmet Sekmen, daha önceleri yaptığı açıklamada çatılara rezistans monte edileceğini duyurmuştu. O düşüncesinden Başkan vaz mı geçti, ne oldu da buzul tehlikesine ağır vasıta ile müdahale edilir hale gelindi, anlayamadık” dediler. erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.