Dolar 32,3484
Euro 35,0098
Altın 2.329,81
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 5°C
Az Bulutlu
Erzurum
5°C
Az Bulutlu
Çar 10°C
Per 12°C
Cum 11°C
Cts 12°C

VİRÜSE KARŞI TAM SİPER!

VİRÜSE KARŞI TAM SİPER!
19 Nisan 2020 11:56

KORONA illetine karşı devletin tüm birimlerinin “tam kadro teyakkuz” durumuna geçtiği şu günlerde, toplumun en çok ihtiyaç duyduğu koruma ve korunma amaçlı malzemelerin üretimi de, belediyeler aracılığıyla “tam sürat” devam ediyor. Sahip oldukları imkanlar ölçüsünde koronavirüse karşı seferberlik ilan eden Yakutiye Belediyesi, kısa zamanda 15 bin siperlik üretti.

Yakutiye Belediyesi’ne bağlı Meslek Edindirme Kurslarında (YAMEK) gönüllü gençlerden oluşan bir grupla kısa zaman içerisinde 15 bin siperlikli yüz maskesi üretimi gerçekleştirildi.

SAHADA OLAN HERKESE DAĞITILDI

Ürettikleri maskeleri sağlık elemanlarına, emniyet mensuplarına, eczanelere, banka çalışanlarına; kısaca sahada kamu hizmeti sunan her vatandaşa dağıttıklarını kaydeden Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, maske üretimine de son sürat devam edeceklerini kaydetti.

Uçar sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yakutiye Belediyesi olarak salgının başladığı ilk günden itibaren vatandaşlarımızın sağlığı ve devletimizin refahı için, var gücümüzle çalışıyoruz. Tüm dünyanın bu elim hastalık karşısında belinin kırıldığı şu dönemde, Türkiye Cumhuriyeti olarak iyi bir kriz yönetimi sergilemekteyiz. Şüphe yok ki uzun soluklu süreçte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu ile ülkemize kazandırılan ‘Şehir Hastaneleri’ bu olayın az sorunla yürütülmesinin en önemli faktörlerinden biridir.

TEKRAR TEKRAR DEZENFEKTE

Yakutiye ilçemize bağlı köy ve mahallelerde 96 kişilik dezenfeksiyon ekibiyle çalışma yaparak büyük bir başarıya imza atan ekiplerimiz özellikle toplu yaşam alanları başta olmak üzere, camii, otogar, AVM, park ve bankalar, basın büroları, eczaneler, hastaneler ve meskenlerde dezenfeksiyon yaparak koronavirüse karşı etkin bir mücadele sergilediler. Neredeyse bütün evlere, apartmanlara tek tek girilerek dezenfeksiyon işlemi tamamlanmış olup şu an tekrarı noktasında çalışmalarımız devam etmektedir.”

SAĞLIĞINIZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Yakutiye Belediyesi ekipleri, koronavirüsle mücadele kapsamında gittikleri ev ve işyerlerine maske, eldiven ve dezenfeksiyon solüsyonundan oluşan bir set dağıtarak, hijyenik bir ortam sağlanması açısından da Sağlık Bakanlığı’nca önerilen tedbir ve uygulamalarını da anlatarak, EVDEKAL çağrılarına uymaları hususunda halkın bilinçlenmesinde emek harcıyor. Dezenfeksiyon ekipleri “sağlığınız bizim için önemli” yazan siperlikli yüz maskelerini ilgili meslek mensupları ve vatandaşlarla buluşturmaya devam edecek. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.