Dolar 32,5826
Euro 34,7975
Altın 2.513,17
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C

YAKUTİYE VE AZİZİYE BÖLGEDE İLK 5’DE

YAKUTİYE VE AZİZİYE BÖLGEDE İLK 5’DE
18 Ağustos 2020 13:22

ÜLKE genelinde 30 büyükşehir ile nüfusu 10 binin üzerindeki belediyeler ve başkanlarının performansını ölçmek amacıyla 01-15 Ağustos tarihleri arasında “Yerel Yönetimler Performans Araştırması” adı altında bir çalışma yapan ORC Araştırma Eğitim Danışmanlık Şirketi, 23 bin 200 katılımcı ile gerçekleştirdiği araştırmanın sonuçlarını yayınladı.

Toplamda 14 ile bağlı 125 ilçenin bulunduğu Doğu Anadolu Bölgesi’nde performansı en yüksek ilçe belediyeleri içinde ilk sırayı yüzde 59,1’lik başarı oranıyla Malatya’nın Yeşilyurt Belediyesi ve Başkanı Mehmet Çınar aldı.

Performansı en yüksek 5 ilçe sıralamasında Erzurum’dan Yakutiye Belediyesi ve Başkanı Dr. Mahmut Uçar yüzde 57,1 başarı oranı ile ikinci, Aziziye Belediyesi ve Başkanı Muhammed Cevdet Orhan da yüzde 55’lik başarı oranı ile 4’üncü sırada geldi.

Her iki belediye ve başkanının gösterdikleri performansla 125 ilçe içinde ilk 5’e girmeleri takdirle karşılandı.

Ahmet Küçükler döneminde Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yapan, geçtiğimiz yıl yapılan yerel seçimlerde de Ak Parti’den İstanbul Eyüp Belediye Başkanı seçilen Deniz Köken, Marmara Grubu’nda yüzde 61,5’lik başarı yüzdesi ile ilk sırada yer aldı.

Anket çalışmasının toplamda 23 bin 200 katılımcı ile yüz yüze ve bilgisayar destekli telefon görüşmesi yöntemiyle yapıldığı kaydedildi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.