Dolar 32,5577
Euro 34,8540
Altın 2.428,98
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C

YALANA KURBAN GİDEN MERKEZ

YALANA KURBAN GİDEN MERKEZ
28 Kasım 2017 20:24 | Son Güncellenme: 29 Kasım 2017 08:14

ERZURUM‘da yaşayan hemen herkesin bir anısının bulunduğu, çatısı altında çeşitli kereler sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirdikleri, kütüphanesinde ders çalıştıkları bir yerdi Halk Eğitimi Merkezi.

Dönemin Belediye Başkanı Ahmet Küçükler tarafından, “Erzurum’a son derece şık ve modern bir kent meydanı kazandıracağız” denilerek yıkıldı.

Yıkım işlemine, 19 Mayıs 2012 tarihinde, yani kamu kurumlarının resmi tatili olduğu bir günde, Havuzbaşı’nda gerçekleşen bayram törenlerinin hemen sonrasında başlanıldı.

ZEKAİ KAYA ENGELLEMEK İSTEDİ

Dönemin MHP İl Başkanı Zekai Kaya’nın, yıkım işleminin durdurulmasını sağlamak amacıyla yaptığı girişim ve hazırladığı dilekçe, aynı gün nöbetçi olan Cumhuriyet Savcısı tarafından kabul edilmedi.

Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in özel talimatıyla yıkım işlemine başlayan ekipler, iş makineleri ile kısa zamanda yörenin önemli dama taşı niteliğindeki binasını, içindeki çoğu eşyası tam anlamıyla boşaltılamadan yerle bir ettiler.

Büyükşehir Belediyesi’nden basın kuruluşlarına gönderilen basın açıklamasında, Halk Eğitim Merkezi’nin yerinde en geç 5 ay içinde “modern çizgilere” sahip bir kent meydanı oluşturulacağı belirtildi.

Ancak, her zaman olduğu gibi, yine dağ fare doğurdu ve Erzurum’un önemli bir merkezinin yerinde, sıradan, ne işe yaradığı çok da belli olmayan, ne şıklıktan, ne modernlikten nasibini almamış bir düz alan oluşturuldu.

GANİ HAMUTÇU DA GİRİŞİMLERDE BULUNDU

Halk Eğitimi Merkezi’nin yıkılması olayı çoğu insanı derinden sarsarken, dönemin Valisi Ahmet Altıparmak’tan, yeni bir halk eğitimi merkezi yapılması için, kendisinden yardım isteyen İstanbul Erzurumlular Vakfı Başkanları’ndan Gani Hamutçu’ya “Ben de öğrenince çok üzüldüm. Ne pahasına olursa olsun yıkmamak lazımdı. Aynı noktaya olmasa da, teklifinizi dikkate alacağım” şeklinde verdiği cevap da havada kaldı.

Çoğu zaman “bir kültür ve medeniyet şehri” olarak tanımlanan, ancak kültürel faaliyetlerin yapılacağı, sergilerin açılacağı, toplantıların gerçekleşeceği bir merkezi olmayan Erzurum’da, bu eksikliği giderecek adımların “ivedilikle” atılmasını bekleyen vatandaşlar, kentin kaderi ile oynayan yerel yönetimlerden de hesap sorulması gerektiğini belirttiler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.