Dolar 32,5976
Euro 34,7428
Altın 2.506,53
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

YALANCININ MUMU TEMMUZ’A KADAR YANDI!

YALANCININ MUMU TEMMUZ’A KADAR YANDI!
31 Temmuz 2019 15:11

YAKUTİYE Belediye Başkanı Mahmut Uçar, düzenlediği basın toplantısında, “kimse kusura bakmasın” dedi ve belediyenin toplam borcunu açıkladı.

Devlet yönetiminde devamlılığın esas olduğunu vurgulayan Başkan Uçar, “Geçen dönemden kalan borç, elbet belediyemizin borcu. Önemli kısmı da İller Bankası’na ait. Bu borcu biz ödeyeceğiz. Bu borcu kamuoyu ile paylaşmazsam, ilerisinde hesabını veremem” diye konuştu.

ÖNCEKİ BAŞKAN ALİ KORKUT’U TEKZİP ETTİ

Geçtiğimiz mart ayında, seçimlerden önceki bir zaman diliminde düzenlediği basın toplantısında, “borçsuz bir belediye teslim ediyorum” açıklaması yapan Ali Korkut, fazla değil, 4 ay sonra ciddi tekzip gördü.

Müceldili Konağı’nda Erzurum Basını ile sabah kahvaltısında bir araya gelen Başkan Mahmut Uçar, yöneltilen bir soru üzerine; Yakutiye Belediyesi’nin toplam borcunun 130 milyar lira olduğunu belirtti, “Bu borcun 5 yılda ödenmesi bile zor gözüküyor. Yakutiye sınırları içinde kamulaştırma işinde kullanılmak üzere İller Bankası’ndan 150 trilyon lira kredi alınmış. Bu borcun yarısı ödenmiş. Diğer borçlarla birlikte hali hazırda toplam 130 milyar lira borcumuz bulunuyor” değerlendirmesi yaptı.

BELEDİYELERİN TARİHSEL SÜRECİNİ ANLATTI

Toplantının başında, belediyeciliğin tarihsel süreci hakkında detaylı bilgilendirme yapan ve “tarih dersi” veren Başkan Uçar, özellikle İstanbul Seçim Süreci’nin bitmesiyle birlikte kendi işlerine döndüklerini kaydetti. Erzurum Basını ile sık sık bir araya gelmeyi ve durum değerlendirmesi yapmayı planladığını belirten Başkan Uçar, sözlerini şöyle sürdürdü:

7 İLDEN DAHA BÜYÜĞÜZ

“-  Yakutiye olarak, 7 ilden daha büyüğüz ve en ‘er sehriyiz. Erzurum’un tarihi dokusuna sahibiz. Çeşitli projelerimiz var. Bu projelerin en önemlisi de, Üç Kümbetler Projesi. Önceki yönetim döneminde, içinde AVM ve butik otellerin de bulunduğu bir proje hazırlanmış. Ancak bakanlık, bu projeyi revize etti, AVM ve otel işi iptal edildi. Üç Kümbetler’de bir millet bahçesi projesi hayata geçirilecek. Hacı Cuma’da da yine önceki yönetim döneminde bir proje yapılmış, iki kez ihaleye çıkartılmış, kimse ihaleye girmemiş. Aynı işi bir de biz ihale ettik, yine talipli çıkmayınca, o projeyi de iptal ettik. Neredeyse yarısı sit alanı olarak tescillenmiş o bölgeye yeni proje uygulayacağız.”

KAPALI PAZAR YERLERİ YAPACAĞIZ

Konuşmasında yapacakları iş ve projeleri de sıralayan Mahmut Uçar, “İlçenin belli yerlerinde kapalı pazar yerleri oluşturacağız. Günde toplam 185 ton çöp toplanıyor. Katı atıkları değerlendireceğimiz projelerimiz olacak. 3 adet yaşam kültür merkezi yapacağız.. 36 köyümüzü doğalgaz ile buluşturacağız. Çocuklarımızı sosyal hayatla tanıştıracak, etkin çevre temizliği yapacağız. Hasan-i Bası Türbesi’nde olduğu gibi, ticari hiçbir girişime izin vermeyeceğiz. Eski mahallelerin isimlerini yaşatacağız. Erzurum Ovası Spor Şenlikleri düzenleyeceğiz. Yakutiye Buluşmaları adı altında toplantılar yapacağız. 2021’i Saltukklu Yılı ilan edeceğiz” dedi.

M. EMİN ÖZ: OLAYLAR ABARTILIYOR

Toplantıda bir değerlendirme yapan Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, geçtiğimiz gün Yakutiye Kent Meydanı’nda yaşanan olaya atıfta bulundu, göçmen konusunun belli çevreler tarafından özellikle kaşındığını savundu. Erzurum’u bir “cephe şehri” olarak tanımlayan Başkan Öz, çıkan kavganın abartıldığını belirterek, “Bunu abartmanın bir alemi yok. Amaç, iç karışıklık yaratmak. Bu tür olayları şehrin sorunu haline getirmemek lazım. Meşrulaştırma adına söylemiyorum ama, bu sehrin öteden beri bıçağa merakı var. Polisi suçlamak haksızlık olur.pk Cephede savaşan insanların moralini bozmamak lazım. Güvenlik güçlerimiz işlerini iyi yapıyor. Karayazı’da ortaya çıkartılan olay, güvenlik güçlerimizin başarısını ortaya koyuyor” şeklinde konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.