Dolar 32,5826
Euro 34,7975
Altın 2.513,17
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C

YAŞLILARIN ‘ÜCRETSİZ’ MAHCUBİYETİ

YAŞLILARIN ‘ÜCRETSİZ’ MAHCUBİYETİ
25 Eylül 2016 08:34

01-mahcubiyet

ERZURUM’da, vatandaşa hizmet veren halk otobüslerinde Kardelen Kart’ı okuturken, diğer yolcular tarafından da çok rahatlıkla duyulan “ücretsiz” veya “bakiyeniz azalmış” uyarı sisteminin iptal edilmesi istendi.

Erzurum’da da, hayli zamandan beri 65 yaş ve daha üstünde olan vatandaşların, toplu ulaşım hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlandığı herkes tarafından biliniyor. Halk otobüsü sürücüleri de, artık ücretsiz kartı olan yaşlı yolcuları ezberlemiş gibiler. Ücretsiz karta sahip vatandaşların, “Eğer biz durakta yalnızsak, otobüs sürücüsü durmayıp, transit geçiyor. Böylesi bir davranış da bizi fazlasıyla üzüyor” dediklerine sıkça tanık olmuşuzdur.

RENCİDE OLUYORUZ

Yaşlı yolcuları sadece otobüs sürücülerinin transit geçişleri değil, aynı zamanda, Kardelen Kart’ı okuturken, otobüsteki diğer yolcular tarafından da rahatlıkla duyulan “ücretsiz” ifadesinin de rencide ettiği ortaya çıktı.

“Otobüse bindikten sonra, kartımızı okuturken, kolaylıkla duyulan ‘ücretsiz’ ifadesi bizi mahcup duruma sokuyor” diyen vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’den bu hoş olmayan uygulamayı kaldırmasını istedi ve şunları söylediler:

TAVIRLARI DA ÇOK KÖTÜ

“-Kardelen Kart’ı okuttuğumuz ekranda, neyin ne olduğu, hangi işlemin gerçekleştiği zaten görülüyor. Hal böyleyken, birde sesli olarak duyuru yapılması, bizi mahcup ediyor. Hele bir de şoförlerin; ‘kartınıza bakabilir miyim, kimliğinizi gösterin’ diye hesap sorar türde tavır takınmaları, mahcubiyetimizi iki katına çıkarıyor. İnsan onurunu inciten bu uygulamaya son verilmesini istiyoruz, bunu da Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’den bekliyoruz.”

Öte yandan, emniyet mensupları ve şehit ya da gazi yakınları gibi, ücretsiz uygulamasından yararlanan vatandaşlar da, sesli uyarı sisteminden rahatsızlık duyduklarını belirtti ve bu uygulamaya son verilmesini istediler. erzhaber

YORUMLAR

  1. Selçuk ökmen dedi ki:

    Hic bir şöför babsini hayri na tasimiyor gunu gelince o dayaslanacak oda bedava bine cek unutmayalim