Dolar 32,5668
Euro 34,8820
Altın 2.438,56
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 22°C
Cts 22°C

YAŞLIYA MORAL LAZIM AMA!

YAŞLIYA MORAL LAZIM AMA!
23 Mart 2017 08:54

YAŞLILAR Haftası’nda yapılan değerlendirme ve açıklamalarda, en iç acıtan gerçeğin, yaşlılara gerekli saygının gösterilmemesi ve ilgisizlik olduğu belirtildi. Uzmanlar, insanın her döneminde, ama özellikle yaşlılık zamanlarında moralin çok önemli olduğunu vurguluyorlar.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bir sempozyumda, “sağlıklı yaş almanın sırları” anlatıldı. Sempozyuma katılan ünlü sinema sanatçısı Hale Soygazi, yaptığı konuşmada moralin önemine değindi. “İnsanın her döneminde ama özellikle ileri yaş döneminde olmazsa olmaz şey moral” hatırlatması yaptı. Soygazi, şöyle devam etti:

İKİNCİ HAYAT!

“- Bir insan hasta olabilir ama morali kötüyse hiçbir şey kaldıramaz. Yaşam zevki kazanmak çok önemli.. Moral ne kadar yüksek olursa, insan o kadar huzurlu ve o kadar iyi olur. Anahtar kelime moral. Türkiye’de eksiğimiz bu, hayat bitti gibi geliyor. Halbuki ikinci hayat gibi görülmesi lazım. Gezmek, okumadığın kitapları okumak, tiyatroya, sinemaya, konsere gitmek lazım. Bütün bu aktivitelere ulaşmak için belediyelere çok önemli bir iş düşüyor; bunlar olunca yaşamaktan duyulan zevk artıyor.”

SEKMEN: YAŞLILARA HÜRMETTE KUSUR ETMEMELİYİZ

Öte yandan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, Yaşlılar Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Sekmen, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“-Yaşlılık, biyolojik bir olgudur. Yaşlılar, dünle bugün arasındaki köprülerdir. Kültür yaşamımızı yarınlara taşımayı sağlayan en önemli varlıklarımızdır. Yaşlılarımıza sürekli saygı göstermeliyiz. Bu aynı zamanda onlara bir minnet borcumuzdur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi ve yaşama bağlı olmaları gerekir. Yaşlılara saygı göstermek hepimizin en temel görevidir. Her birimiz, bir gün geldiğinde kendimizin de yaşlanacağını bilmeli, yaşlılara hürmette asla kusur etmemeliyiz. Yaşlanan anne ve babalarımıza sahip çıkmalı, onları korumalı, bakımlarını üstlenmeliyiz.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.