Dolar 32,5840
Euro 34,7992
Altın 2.514,18
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

YAZDIK, TEBRİZKAPI’DAN O KULEYİ KALDIRDILAR

YAZDIK, TEBRİZKAPI’DAN O KULEYİ KALDIRDILAR
24 Haziran 2017 10:28 | Son Güncellenme: 24 Haziran 2017 10:30

ERZURUM‘un “tarih kokan” mekanlarından olan Tebrizkapı’da, meydanın ortasına dikilen ve gören herkesi şaşırtan saat kulesi(!), erzurumdanhaberler.com’un haberinden sonra kaldırıldı.

“Kenar süslemeciliği” ve ağaç, çiçek dikimini “belediyecilik hizmetlerinden ibaret” sanan Büyükşehir Belediyesi, sorunlara karşı umursamaz haliyle vatandaştan ciddi anlamda tepki topluyor.

Geçtiğimiz yıl dikilen ve bir yıl geçmeden, önemli kısmı kuruyan ağaç skandalı ile ilgili olarak yazılanların mürekkebi kurumadan, bu kez de Tebrizkapı’nın tam merkezine, önceki Kahraman Nenehatun Heykeli’nin yerine ucube bir saat kulesi kondurulması, vatandaşın ciddi tepkisini çekmiş, konu sosyal medyada uzun süre tartışma konusu olmuştu.

YAZMIŞTIK

Erzurum’un hemen her sorununa parmak basmaya ve kamuoyu oluşturmaya gayret eden erzurumdanhaberler.com, dikilen saat kulesiyle ilgili olarak yayınladığı önceki haberinde, şu ifadelere yer vermişti:

Tebrizkapı Kavşağı’nın tam merkezine, bir kaide üzerine yerleştirilen “ilk” Nenehatun Heykeli, “Nenehatun’un eline satır yerine tüfek tutturulduğu” gerekçesiyle eleştirilmiş ve “yanlış heykel” önce depoya kaldırılmış, ardından da dönemin ERVAK Başkanı Necati Bölükbaşı’nın gayretleriyle Aziziye ve Mecidiye Tabyaları’nın bulunduğu Topdağı’ndaki bir çeşmenin üzerine yerleştirilerek değerlendirilmişti.

“BELEDİYELERİN KEYFİYETİ ELEŞTİRİLİYOR

Kahraman Nenehatun Heykeli’nin yerine bugünlerde, yine Sekmen döneminde Mumcu Caddesi’nin Kazımkarabekir Caddesi ile birleştiği noktaya dikilen saat kulesinin bir benzerinin dikildiğini görenler, “Bu iğreti şey de ne!” demekten kendilerini alamadılar.

Büyükşehir Belediyesi’nin, şehrin çoğu noktasına, “keyfi” şekilde ve “ben yaptım oldu” mantığıyla hareket ederek müdahalelerde bulunduğunu belirten vatandaşlar, “Bu şehirde kemsa yaşıyor mu, yaşamıyor mu belediyelerin sanki umuruna değil. Şehrin yolları çukurla dolu. Temizlik yeterince yapılmıyor. Hizmeti, konut yapmaktan ibaret sanan belediye başkanlarına birileri hizmetin böyle olmadığını hatırlatmalı” diye konuştular.”

KALDIRILMASI OLUMLU BULUNDU

Tebrizkapı’daki ucubenin kaldırılması, hemen herkes tarafından olumlu bulundu.

Saat kulesinin kaldırıldığını, erzurumdanhaberler.com’u arayarak bildiren bir takipçimiz, “Haberlerinizi her gün ilgiyle ve beğenerek takip ediyorum. Erzurum’un her meselesinde varsınız. Bu nedenle size teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz gün yazdığınız Tebrizkapı’daki saat kulesi haberiniz çok doğru ve isabetli bir haberdi. Şu an Tebrizkapı’dayım. O saat kulesi yerinde yok, kaldırmışlar. Bilgi vereyim ve teşekkür edeyim istedim” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.