Dolar 32,3869
Euro 35,2153
Altın 2.326,10
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

YAZDIK, TOPDAĞI’NI TEMİZLEDİLER

YAZDIK, TOPDAĞI’NI TEMİZLEDİLER
7 Eylül 2016 08:57

01 tabya temiz

ÖZELLİKLE yaz aylarında yoğun ziyaretçi akınına uğrayan, daha çok da şehir dışından gelen yerli turistlerin ilgi gösterdiği Topdağı’ndaki Aziziye ve Mecidiye Tabyaları’nda, çevre düzenleme çalışmaları sonrasında yaşanan kirlilik ve düzensizlik, yazdığımız haber sonrasında giderildi.

erzurumdanhaberler.com’un yayın hayatına hazırlandığı günlerde yazdığımız ve sosyal medya üzerinden gündeme “Taşı, toprağı bıraktı gittiler. Tabyalar Allah’a emanet” başlığıyla taşıdığımız haberden sonra harekete geçen yetkililer, sorunu giderdi, yüzümüzü çok daha fazla kızarmaktan kurtarmış oldular.

Aziziye ve Mecidiye Tabyaları’nın bulunduğu Topdağı’nda çevre düzenleme ve yol yapım çalışmaları başlatılmış, çalışmalar sonrasında taş ve toprak yığınları orta yerde bırakılmıştı. Tabyalara her gün çok sayıda insanın gittiğini, yaşanan çevre ve görüntü kirliliğinin Erzurum’un yüzünü kızarttığını yazdığımız uyarıcı haberden sonra harekete geçen Nenehatun Milli Parkı yetkililerinin, çevreyi temizletip, düzeni sağlaması herkesi mutlu etti.

Tabyalar’a gereken önemin verilmesini isteyen vatandaşlar, “Burası çok önemli, tarihi değeri kadar, maneviyatı da yüksek bir bölge. Ülkenin savunması adına göğüs göğüse çarpışmaların yaşandığı, kanın oluk oluk aktığı, binlerce şehide yatak olmuş bu mübarek yere gereken önemin verilmesini, özenin gösterilmesini bekliyoruz” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.